Pencewini’den Kürtlere uyarı

Deneyimli siyasetçi Pencewini, dış güçlerin Kürtler arası iç çatışma çıkarmaya yönelik çabalarına işaret ederek, uyarılarda bulundu

PKK ile KDP arasında Türkiye’nin Federe Kürdistan Bölgesi’ne yönelik sürdürdüğü operasyona yönelik tepkisizlik gerekçesiyle başlayan gerilim, Irak merkezi hükümet ile imzalanan Şengal anlaşması ve bölgeye yapılan askeri yığınak nedeniyle büyüdü. Taraflar arasında olası bir çatışma riski bulunması nedeniyle Kürt kamuoyunda çağrılar yükselmeye başladı. Bu çağrılara bir yenisi daha eklendi.

Federe Kürdistan Bölgesi’nde yaşayan deneyimli Kürt siyasetçi ve aydın Mihemed Emin Pencewini, yaptığı yazılı açıklamayla “Kürtler arası iç savaş çanlarının çaldığı”na dikkat çekerek, bu konuda çağrıda bulundu.

“Eğer bir savaş çıkarsa bu KDP ile PKK’nin arasındaki bir savaş olmayacaktır” diyen Pencewini, bunun belki de tüm Kürtleri kapsayacak bir savaşa dönüşme ihtimalinin güçlü olduğunu vurguladı. Bunun da Kürt davasının dünyadaki kıymet ve prestijinin zayıflamasına neden olacağını ifade eden Pencewini, “1992’deki PKK ile Kürdistani Cephe, PKK ile PDK ve YNK arasındaki savaşta aracıydım. Savaşın birçok gizli saklı yanlarından haberdardım. Bütün bunlar da Kürt davasının zayıflatılması ve bitirilmesi içindi” sözlerini kullanarak, tüm Kürt liderlere bunu engelleme çağrısı yaptı.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER