AB ve Kanada:İfade özgürlüğünü tehdit edenlerle mücadele edeceğiz

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel, Charlie Hebdo tarafından yayınlanan karikatürlerle ilgili bir soruya yanıt olarak, “Düşünce özgürlüğü ve ifade özgürlüğü demokrasilerimiz ve özgürlüklerimiz için temeldir ve onları tehlikeye atmak isteyenlerle savaşmalıyız” dedi.

Michel, “Karşılıklı anlayışı ve birbirimize saygıyı geliştirmeye dikkat etmeliyiz, ancak değerlerimizi savunmaya kararlı olmalıyız” diye ekledi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, “Açık olmalıyız. Dinin arkasındaki şiddeti asla kabul etmeyeceğiz, çünkü din barışçıldır ” vurgusunda bulundu.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ise “Bu kabul edilemez terörist saldırıları kınıyoruz. Hiçbir şey bu şiddeti haklı gösteremez ” diye belirtti.

Kanada Başbakanı, “teröristler, suçlular hiçbir şekilde İslam’ı ve Müslümanları temsil etmiyor” ifadelerini kullandı.

Perşembe günü Fransa’nın Nice kentinde Allahu Ekber diye bağıran bir kişi Kilise’de üç kişiyi bıçaklayarak katletti. Saldırgan yaralı olarak yakalandı. Suudi Arabistan’ın Cidde kentindeki Fransız konsolosluğunda bir gardiyan, Suudi bir kişi tarafından düzenlenen bıçaklı saldırıda yaralandı.

EN SON EKLENENLER