‘Tüm nefret vaizlerine rağmen sevginin gücüne inanmaktan vazgeçmeyeceğiz’

AABF, Paris ve Nice’te katledilen yurttaşlar için açıklama yayınlayarak, “Tüm nefret vaizlerine rağmen sevginin gücüne inanmaktan vazgeçmeyeceğiz. Hristiyanlar, Müslümanlar, Yahudiler ve Aleviler omuz omuza sevgi ve hoşgörü serpecekler” dedi.

 

Fransa’nın başkenti Paris’te öğretmen Samuel Paty’nin okulda aşırı dinci bir öğrenci tarafından katledilmesinden bir hafta sonra, Nice şehrinin Notre Dame Kilisesi yakınlarında bir saldırgan üç kişiyi hunharca katletti.

Dünya genelinde tepkiler yükselirken, Alevi kurumları bir biri ardına açıklama yaptı.

Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Aşık Hüdai’nin “Dinimiz aşktır. Başkasına inanmıyoruz” diyerek yaptığı yazılı açıklamada şunları aktardı:

“Paris ‘te tarih öğretmeni Samuel Paty’ nin vahşice öldürülmesinden sadece 2 hafta sonra, Fransa yine aşırı aşırı terör saldırısı ile sarsıldı. Bu sefer insanlar Nice ‘ teki kilisede vahşice öldürülüyor çünkü diğer insanlar sevmeyi öğrenmedi. Sevgiyi öğretmek yerine nefret ekilir. Fransa ‘ daki nefretin ardı ardına gelen eylemleri üzücü ama bizi de kızdırıyorlar. Bu eylemler çoğulcu toplumda insanların barışçıl bir arada olmalarına yönelik korkakça saldırılardır. Tüm nefret vaizlerine rağmen sevginin gücüne inanmaktan vazgeçmeyeceğiz. Bizi ayırmayı başaramayacaklar. Birbirimizden nefret etmeyeceğiz, birlikte insanlığa karşı tüm suçlarla yüzleşeceğiz ve barışçıl bir arada olmak için daha da çok çalışacağız. Hristiyanlar, Müslümanlar, Yahudiler ve Aleviler omuz omuza sevgi ve hoşgörü serpecekler.”

“Paris ve Nice ‘ in korkakça saldırılarını şiddetle kınıyoruz!” denilen açıklama Fransız halkıyla dayanışma mesajı iletildi.

PİRHA/ALMANYA

EN SON EKLENENLER