Erdoğan ekonomi için halktan ‘sabır’ istedi

Ekonomi için 2023’ü gösteren AKP Genel Başkanı Erdoğan, ‘Bunun için milletimizden biraz daha sabır, biraz daha metanet ve gayret bekliyorum’ dedi

AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan Van’da partisinin 7’nci Olağan Kongresi’ne katıldı. Şehir Stadyumu’nda yapılan kongrede konuşan Erdoğan, İzmir’de yaşanan depreme ilişkin “İzmir’deki depremde evleri yıkılan vatandaşlarımıza inşallah en kısa sürede yenilerini yapıp teslim edeceğiz” dedi.

9 yıldır konteynırlarda yaşıyorlar

Deprem kuşağına dikkati çeken Erdoğan, yaşanan depremlerin daha önceki hükümetler döneminde afetlere dayanıksız binalar ve tek katlı gecekondulardan kaynaklandığını söyledi. Van’da 9 yıl önce yaşanan depremi hatırlatan Erdoğan, 9 yıldır konteynır kentte ve Başkale ilçesindeki çadırlarda yaşayan Vanlıları unutarak, “Van bu şartta yıkımın bu derece hızla telafi edildiği ilk örneklerden biridir. Van’da deprem sonrası binlerce kamu binası ve sosyal tesis inşa ettik” diye konuştu.

Yine vaat

Erdoğan, Van’ı özlediğini söyleyerek devamla, “Bizde Van’ın hem kalkınma gayretlerinde hem de yaşadığı felaketlerde yanında olduk. Van’a hizmet vermek için çalıştık çabaladık. Van’a yeni yatırım, proje ve hizmetler getireceğiz” dedi.

Şahsıma hakaret!

Fransa ile gerilen gündeme ilişkin de konuşan Erdoğan, şöyle konuştu: Başta Fransa, kimi ülkelerde yükselen İslam düşmanlığı Avrupa’yı defalarca felakete sürükleyen çarpık zihniyetin devam ettiğinin işaretidir. Peygamber efendimize edilen her hakaret tüm Müslümanları, şahsıma edilen her hakaret Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını hedef almaktadır.

Halktan gayret bekliyor

Yaşanan ekonomik kriz ve Dolar ile Euro’da artışlara da değinmeyen Erdoğan, şunları söyledi: 2023’te tüm diğer alanlar gibi ekonomide de bambaşka bir Türkiye’yi ortaya koyacağız. Bunun için milletimizden biraz daha sabır, biraz daha metanet ve gayret bekliyorum.

VAN

 

EN SON EKLENENLER