HDP ve İHD yöneticilerine gözaltı

Balıkesir savcılığa tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında Balıkesir ve Diyarbakır’da İHD ve HDP yöneticilerileri gözaltına alındı. Gerekçe ile ilgili her hangi bir bilgi paylaşılmadı

Balıkesir Savcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında bu sabah gözaltılar yapıldı. Burhaniye’deki evine yapılan baskında İnsan Hakları Derneği (İHD) Balıkesir Şube Başkanı Fahri Semizoğlu gözaltına alındı. Operasyonlarda HDP Burhaniye İlçe Eşbaşkanı Yahya Anık ile partinin Edremit Gençlik Komisyonu üyesi Serdar Kocaman da gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda evlerde bulunan cep telefonu, bilgisiayar hard diskleri ile birlikte kimi kitaplara el konulduğu öğrenildi. Gözaltına alınan isimler Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Diyarbakır

Aynı soruştırma kapsamında Diyarbakır’da da gözaltılar yapıldı.

Beyaz Tülbentli Anneler İnisiyatifi üyesi Aysel Ateş (60), merkez Kayapınar ilçesi Huzurevleri Mahallesi’ndeki evine giden polislerce gözaltına alındı. Şeker hastası olan Ateş’in geçirdiği bir kaza sonucu kolunun alçıda olduğu öğrenildi. Kentte yapılan operasyonlarda yine Yazar ve çevirmen Fahriye Adsay, Nasır Demirkıran, Herdem Kızıldemir ve kız kardeşi Gülden Kızıldemir gözaltına alındı. Gözaltına alınan 5 isim, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltıların soruşturmanın yrütüldüğü Balıkesir’in Bandırma ilçesine götürülmesi bekleniyor.

Soruşturmanın ayrıntıları hakkında bilgi edinilemezken, Diyarbakır’da gözaltına alınan isimlerin yakınlarının Bandırma Cezaevi’nde tutuklu olduğu öğrenildi.

Ayrıca aynı soruşturma kapsamında Mersin’de ise Leyla Ekinci adlı bir kadının gözaltına alındığı öğrenildi.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER