İsrailli yerleşimciler Filistinli çiftçilerin zeytin ağaçlarını çalıyor

OCHA, Filistinli çiftçilere ait zeytin ağaçlarının İsrailli yerleşimciler tarafından çalındığını ve tahrip edildiğini açıkladı. İsrail devlet güçleri ise saldırganları koruyor

Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi (OCHA), zeytin hasadının gelmesiyle birlikte Filistinli çiftçilere ait mahsullerin İsrailli yerleşimciler tarafından tahrip edildiğini ve çalındığını açıkladı. Açıklamada, 7 Ekim’de başlayan hasatla birlikte İsrail ablukası altına bulunan Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik saldırıların arttığı en az 23 çiftçin yaralandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca binden fazla zeytin ağacının İsrailli yerleşimciler tarafından yakıldığı ya da hasar verildiği ifade edilirken, çok sayıda mahsulün de çalındığı kaydedildi.

OCHA’nın açıklamasında saldırıların büyük kısmının Ramallah şehrinin yakınında gerçekleştiği ve 3 ayrı olayda zeytin toplayan Filistinlilerin saldırıya uğradığı belirtildi.

Birleşmiş Milletler’in bir başka raporunda da İsrailli yerleşimcilerin Filistinlilere 4 ayrı saldırı düzenlediğini ve bu saldırıların birinde 1 yaşındaki bir bebeğin yaralandığı açıklandı.

Uluslararası anlaşmaları ihlal ederek Filistin’i işgal eden yerleşimciler son 3 yılda 30 bin ağacı yok etti. Çiftçiler İsrail güvenlik güçlerinin hasatlarını toplamalarını engellediğini söylerken, polis ve askerlerin kendilerine saldıran yerleşimcileri koruduğunu belirttiler.

Filistinli çiftçiler de saldırıya uğruyorBazı ağaçlar İsrailli yerleşimciler tarafından yakılıyor

KAYNAK: Al Jazeera, Middle East Monitor

EN SON EKLENENLER