PSAKD önceki dönem Mamak Şube Başkanı Mustafa Demirtaş Hakk’a uğurlandı

PSAKD önceki dönem Mamak Şube Başkanı Mustafa Demirtaş, Hakk’a uğurlandı. Uğurlamaya PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan ve MYK üyeleri ve çok sayıda Alevi kurum yöneticisi ve üyesi katıldı. 

Koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) önceki dönem Mamak Şube Başkanı Mustafa Demirtaş Hakk’a uğurlandı.

Uğurlama erkanına PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan ve Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, ABF MYK üyesi Mustafa Çınar, PSAKD Mamak Yönetim Kurulu (YK) ve üyeleri, DAD Mamak Şube Ana Fatma Cemevi Yönetim Kurulu ve üyeleri, Divriği Kültür Derneği önceki dönem Genel Başkanı Metin Aktan, Şair Bayram Kaya, HDP Mamak İlçe, Tuzluçayırlı Kadınlar Derneği, Yuva Külahlı Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

“MUSTAFA DEMİRTAŞ YOL ERENİMİZDİ”

Hakk’a uğurlama erkanı öncesi PSAKD Mamak Şube Başkanı Fadime Türkyılmaz yaptığı konuşmada, ” Yıllardır yol ve erkanımıza emek veren, demokrasi mücadelesine emek veren Pir Sultan’ın emektarı Mustafa Demirtaş’a güle güle demek, uğurlar olsun demek, devrin daim olsun demek için buradayız. Biliyorsunuz ki Mustafa Demirtaş kardeşimizi, yoldaşımızı, Yol erimizi pandemiden dolayı kaybettik. Bu nedenledir ki biz normal cenaze erkanı yapamadık, dün toprağa sırlandı Mustafa Demirtaş’ımız. Ama bu demek değil ki Mustafa Demirtaş kimsesizdir, örgütlü insanlar yalnız değildir. Bu nedenle Mustafa Demirtaş’ın arkasında koskoca Pir Sultan var. Yaşamını Pir Sultan’a ve demokrasi mücadelesine adayan abimizdi, üstadımızdı, yoldaşımızdı, Yol erenimizdi. Ey Mustafa Demirtaş devrin daim olsun, ey Mustafa Demirtaş sana söz olsun, yeryüzü aşkın yüzü olana kadar Rıza Şehri yeryüzüne gelene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

GANİ KAPLAN: ÇOK ÜZGÜNÜN BİR ÇOK ARKADAŞIMIZI, YOLDAŞIMIZI KAYBETTİK!

Ardından söz alan PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan ise şunları kaydetti:

“Ülke olarak kötü koşullardan geçiyoruz. Sağlık anlamında yoldaşımızın, canlarımızın, annemizin, babamızın kardeşimizin cenazelerine gidemez olduk, onlara karşı son görevimizi yapamaz olduk. Bunlardan birisi de Mustafa Demirtaş kardeşimiz. Hakk’a yürüdü maalesef, ne örgüt olarak, ne de bireysel olarak son görevimizi yerine getiremedik. Özellikle son günlerde örgütün genel başkanı olarak çok üzgünüm. Örgütün tüm kadrolarında görev alan, yıllardır örgütümüz de mücadele eden arkadaşlarımızı tek tek kaybediyoruz. Çok büyük üzüntü içerisindeyiz. Oktay arkadaşımızı kaybettik, Hüseyin Aydoğdu’yu (62) kaybettik, Mustafa yoldaşımızı kaybettik, Manavgat şube başkanımızı kaybettik, üye ve birçok yöneticimizi yoldaşlarımızı kaybettik, gerçekten çok üzgünüm. Mustafa Yoldaş’ın devri daim olsun, Pir Sultan örgütlülüğün başı sağ olsun. Uzun yıllar Mamak şube başkanlığımızı yürüttü, Mamak şubemizin başı sağ olsun. Umut ediyorum ki Mamak şubemizin yöneticilerden üyelerine kadar Mustafa başkanımızın mücadelesini en üst seviye çıkartacaklar ve kaldığı yerden sürdürüyorlar, sürdürecekler. Tekrar Mustafa başkanımızın devri daim olsun.”

“‘CANLAR MERHABA, CANLAR NASILSINIZ’ HİTABINI HİÇ UNUTMAYACAĞIZ”

Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Şahin de konuşmasında, “Gerçekten kelimelerin kifayetsiz kaldığı sözün bittiği noktadayız. Bizler de Mustafa canımızı Pir Sultan’daki mücadelesinden biliyoruz. Ama biz mali müşavirler odası olarak aynı zamanda bizim yol göstericimiz olarak biliyoruz. Ne zaman ihtiyacımız olsa, ne zaman mesleki bir mücadele de ona ihtiyaç duysak hiçbir zaman mazeret bildirmeden, işini gücünü bırakıp her zaman yanımızda oldu. Her zaman bizlerle birlikte oldu, her zaman yol gösterici oldu.Ben onun kadar mütevazı, onun kadar saygıdeğer bir insanı kolay kolay tanımadım. Ne zaman bizleri görse, o meşhur “Canlar merhaba, canlar nasılsınız” hitabını hiçbir zaman biz meslek camiası olarak unutmayacağız, kendisini de unutmayacağız. Pir Sultan’da vermiş olduğun mücadele de hem de, mesleki mücadele de her zaman bizlerle birlikte olacak, her zaman bizlerle birlikte yaşayacak, sonsuza kadar bizle birlikte olacak” dedi.

“12 EYLÜL FAŞİST DARBESİNDE İŞKENCELERE MARUZ KALMIŞTI”

PSAKD önceki dönem Mamak Yönetim Kurulu üyesi Şener Türkmen de, “Sevgili başkanla 12 Eylül’den önce farklı siyasi görüşten olsak da birçok mücadelede birlikteydik. Sevgili başkan 12 Eylül faşist darbesinde işkencelere maruz kaldı. Çok işkence gördü. Cezaevinde çok uzun süre yattı. Ve onun çok izleri vardı ve o izleri taşıyordu. Ama hiçbir zaman kişiliğinden ve devrimci mücadelesinden, sosyalizm görüşünden dolayı taviz vermediğini ve bu ülkede halkların kardeşliğinden, eşitliğinden hiçbir zaman taviz vermedi” diyerek duygularını paylaştı.

PSAKD Yenimahalle Şubesi Cemevi Dedesi Hasan Saçındık ise cenaze erkânından önce yaptığı konuşmada şunları ifade etti:

“Batıkent Pir Sultan örgütü adına burada bulunan bütün canlara başsağlığı dileriz. Mustafa canımızın devrinin daimini dileriz. Bu yolda çok emek vermiş, çok hizmet yapmış, bu örgütte özgürlük, dostluk, hak, hukuk ve adalet için çok emeği geçmiş bir canımız aramızdan ayrıldı, çok üzgünüz. Fakat Hakk’tan gelip Hakk’a dönüyoruz yapacak bir şeyimiz yoktur. Aramızdan pandemi dolayısıyla ayrıldığı için daha da üzgünüz, keşke bu şekil olmasa idi. Onun için hizmetlerimizi burada yolumuza inancımıza göre onun huzurunda yapmış olsaydık daha iyi olurdu. Fakat manevi huzurunda da siz değerli canlar onu yalnız bırakmıyorsunuz, buradasınız. Onunla ilgili hizmetlerimizi yapıyoruz, bu hizmetler için sizlerden rızalık alacağız, bir de devriye söyleyerek hizmetimizi tamamlayacağız” dedi. Daha sonra Zakir Gökhan Erol’un deyiş duazı imamlarıyla cenaze erkanı tamamlandıktan sonra, Mustafa Demirtaş için hazırlanan lokmalar canlara paylaştırıldı.Cebrail ARSLAN/ANKARA

EN SON EKLENENLER