Dört Alevi kurumundan Gazeteci Sezgin Kartal ile dayanışma çağrısı

Dört büyük Alevi kurumu, PSAKD üyesi/Karşı Mahalle muhabiri Sezgin Kartal’a, Suriye’de Alevi katliamı yapan cihatçı çeteleri protesto ettiği için verilen hapis cezasına tepki göstererek, herkesi 6 Kasım’da Çağlayan Adliyesi önüne çağırdı. Burada basın açıklaması yapıldıktan sonra karara itiraz edilecek. 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği ( PSAKD ) Esenler Şubesi üyesi ve Karşı Mahalle muhabiri Sezgin Kartal’a, 2015 yılında Suriye’de Alevi köyü olan İştebrak’ta El Nusra terör çetelerinin yaptığı katliamı protesto eylemine katıldığı için 18 ay, 22 gün ertelemesiz hapis cezası verildi.

“Alevilere yönelik yapılan katliamları protesto etme eylemlerine katılmak suç değildir” diyen Alevi kurumları, Sezgin Kartal’ın 18 ay, 22 gün hapis cezasıyla cezalandırılmasını protesto etmek için 6 Kasım Cuma günü İstanbul Çağlayan Adliyesi önünde kitlesel basın açıklaması yapacak.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı (HBVAKV) ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD), Sezgin Kartal’a verilen cezaya yapılacak itiraza ilişkin yayınladıkları ortak çağrı metninde şunları kaydettiler:

“PSAKD Esenler Şube üyesi, gazeteci, Alevi aktivist Sezgin Kartal’a 2015 yılında Suriye’de Alevi köyü olan İştebrak’ta El Nusra çetelerinin katliamına karşı yapılan eyleme katıldığı için açılan davada 18 ay 22 gün ertelemesiz hapis cezası verildi. 6 Kasım Cuma saat 14.00’te Çağlayan Adliyesi önünde buluşuyoruz. Hem itiraz dilekçesini vereceğiz, hem de basın açıklaması yapacağız.Alevi kurum yöneticilerini ve halkımızı Çağlayan Adliyesi önüne bekliyoruz.”

PİRHA/ İSTANBUL

 

EN SON EKLENENLER