Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı/Cemevinde, 180 çocuk derslere ve kurslara katılıyor

Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı/Cemevi bir eğitim yuvası olma yolunda ilerliyor. Derslere ve kurslara toplam 180 öğrencinin katıldığını belirten vakfın başkanı Yavuz Selçuk, “Amacımız kurslarımızı genişleterek çoğaltmak, çocuklarımızla vakfımızı buluşturmak, Erenler Eğitim Kültür Vakfı’nın olanaklarını canlarımızın hizmetine sunmak ve bir eğitim yuvası yapmak” dedi. 

İstanbul Esenyurt’ta bulunan Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı’nda geçen yıl başlanan eğitime destek amaçlı kurslar devam ediyor.

Saz ve semah kurslarının yanında Esenyurt Halk Eğitim Müdürlüğü desteği ile piyano ve şan dersleri de veriliyor. Gitar kursunun başlaması için de kayıtlar sürüyor.

“ÇOCUKLARA YÖNELİK KURSLARI GENİŞLETTİK”

Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı/Cemevi Başkanı Yavuz Selçuk, Facebook sayfasından yayınladığı mesajında şunları kaydetti:

“Her şeyin temeli eğitim olduğu düşüncesiyle hareket eden yönetim kurulumuz çocuklarımıza yönelik kursları genişletti. Devam eden saz ve semah kurslarımıza ilave olarak Esenyurt Halk Eğitim Müdürlüğü desteği ile piyano ve şan dersleri de yapılıyor. Gitar kursu başlaması için kayıtlarımız sürüyor.

“TOPLAM 100 ÖĞRENCİ EĞİTİM ALIYOR”

Geçen yıl lise 9-10 ve 11. sınıflara yönelik başlayan destek kurslarımız bu yıl da sürüyor.İlkokul 4. sınıftaki öğrencilere yönelik kurslarımıza ilave olarak, bu eğitim yılında ilkokul 1, 2, 3, 4. sınıflara yönelik kurslarımız başladı.Ayrıca ortaokul öğrencilerine yönelik kurslarımız başladı. İlkokul, ortaokul ve lise ile toplamda 100 öğrencimiz eğitim almaktadır. Müzik dersleri, semah kurslarımız, gitar kursu ile 180 çocuğumuz-kursiyerimiz vakfımız da kurslara katılmaktadır.

“AMACIMIZ, VAKFIMIZI EĞİTİM YUVASI YAPMAK”

Geçen yıl paylaştığımız “İnsana dokunmayan, hiç bir şey kalıcı değildir. Biz de Hacı Bektaş-ı Veli’nin şu sözünü rehber aldık: “İlimden gidilmeyen yolun sonu karanlıktır” başlığı ile bu yıl da kurslarımızı sürdürüyoruz. Bilimle onu işaret eden yolumuzu buluşturmak ve canlarımızla vakfımızı buluşturmak görevimiz.Amacımız kurslarımızı genişleterek çoğaltmak, çocuklarımızla vakfımızı buluşturmak, Erenler Eğitim Kültür Vakfı’nın olanaklarını canlarımızın hizmetine sunmak ve bir eğitim yuvası yapmak.

GÖNÜLLÜ ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR

Bu konuda bize büyük destek olan gönüllü öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. İnanıyoruz ki öğretmenlerimizin emekleri çocuklarımızın emekleri ve çabaları karşılıksız kalmayacak, bunun bedeli başarı olarak dönecektir.

“COVİD-19’A KARŞI ÖNLEM ALIYORUZ”

Covid- 19 salgını süresince yaptığımız eğitim ve kurslarımızı salgına karşı önlemler alarak yapıyoruz.

Eğitimin şart olduğunu belirten Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı/Cemevi Başkanı Yavuz Selçuk, “Çocuklarınızla vakfımızı, inancımızı, kültürümüzü buluşturmak için sizler de sorumluluk alın. Çalışmalarımıza destek verin. Pir Hacı Bektaş Veli’nin sözü ile sizlere aşkı niyaz ediyorum. ‘Bir olalım, İri olalım, Diri olalım’” dedi.PİRHA/ İSTANBUL

 

EN SON EKLENENLER