Ulutaş: Mazlum Köse Alevilerin taleplerini dile getiriyor, serbest bırakılsın!

PSAKD Malatya Ören Şube Başkanı Mazlum Köse’nin, bu sabah evine yapılan baskında gözaltına alınmasına PSAKD Malatya Şube Başkanı Latife Ulutaş tepki gösterdi. Ulutaş, “Alevilerin taleplerini dile getirmek suç olmamalı. Mazlum Köse bir an önce serbest bırakılmalı” dedi. 

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Malatya Ören Şube Başkanı Mazlum Köse, bu sabah evine baskın yapan jandarma tarafından gözaltına alındı.Köse’nin sosyal medyadaki paylaşımları nedeniyle gözaltına alındığı öğrenildi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Malatya Şube Başkanı Latife Ulutaş, Mazlum Köse’nin sosyal medya paylaşımları nedeniyle gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Mazlum Köse ile birlikte 4 kişinin gözaltına alındığını ancak diğer 3 kişinin kim olduğunu henüz öğrenemediklerini söyleyen Ulutaş, mazlum Köse’nin sosyal medya paylaşımlarında örgüt propagandası yaptığı iddiasıyla gözaltına alındığını bunun kabul edilmeyeceğini ifade etti.

“GÖZALTILAR BİZİ YILDIRAMAYACAK”

Ulutaş, şunları kaydetti:

“Mazlum Köse Ören’de PSAKD’nin ve cemevinin Başkanı. Sonuçta Alevilerin hak ve özgürlük taleplerini dile getiren ve bunun için mücadele eden bir arkadaşımız. Demokratik bir mücadele veriyoruz ama bazen bunun karşılığı gözaltılar ve tutuklamalar oluyor. Biz bu uygulamanın antidemokratik olduğunu biliyoruz. Yasal zeminde demokratik bir mücadele veriyoruz. Alevilerin hak ve özgürlük taleplerini dile getiriyoruz. Bu gözaltılar asla bizi yıldıramacak. Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz. Sosyal medya paylaşımları kişinin düşünce özgürlüğünü kapsar. Mazlum Köse’nin paylaşımlarının terör örgütü propagandasına girdiğini düşünmüyoruz. Talepleri dile getirmek suç olmamalı bu ülkede. Mazlum Köse’nin bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz.”

PİRHA/ MALATYA

 

EN SON EKLENENLER