Edip Solmaz mezarı başında anıldı

Görevi başındayken katledilen Batman Belediye Başkanı Edip Solmaz, mezarı başında anıldı

Görevini sürdürürken 12 Kasım 1979 yılında faili meçhul cinayete kurban giden dönemin Batman Belediyesi Başkanı Edip Solmaz mezarı başında anıldı. Çamlıca Mezarlığı’ndaki kabri başında gerçekleştirilen anmaya Solmaz’ın ailesi, Batman Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA DER) üye ve yöneticileri, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl yönetimi katıldı. İçerik Yok

‘Mücadelesi yolumuzu aydınlatacak’

Anmada Solmaz’ın fotoğrafı taşınırken gerçekleştirilen saygı duruşunun ardından HDP İl Eşbaşkanı Ömer Kulplu kısa bir konuşma yaptı. Kulplu, ölümünün 41’inci yılında Solmaz’ı saygı ve minnetle andıklarını belirterek, 28 günlük belediye pratiğinin belediyeler için örnek bir süre olduğunu söyledi.

Kulplu, Solmaz’ın mücadelesine değinerek, “O zaman da belediyenin simgesi ağaçtı şimdi de ağaç. 28 gün görevini sürdüren Solmaz Kürt Halkı’nın düşmanları tarafından vahşice öldürüldü. Solmaz’ı öldürenler Kürt halkının kendi kendini yönetmesine tahammül edemediler. Solmaz’ın mücadelesi yolumuzu aydınlattı. Ve aydınlatmaya devam edecek” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Solmaz’ın mezarına karanfil bırakıldı.

BATMAN

EN SON EKLENENLER