SKB’den Çarşamba eylemleri

Avrupa Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) Çarşamba Eylemlerine yeniden başladı.

SKB tarafından yapılan yazılı açıklamada, salgının 1. dalgasında sokakları boş bırakmayan, her çarşamba eylem yapan SKB’li kadınlar, pandeminin 2. dalgasında süreci eylemlerle karşılama kararı aldı. Kadına yönelik şiddetin salgın döneminde daha fazla arttığına dikkat çeken Avrupa SKB, 25 Kasım’a kadar her çarşamba eylemde olacak.

Eylemlerde Almanca, Flamanca, Fransızca dillerde hazırlanmış “Kadına Yönelik Şiddet Son Bulsun İstanbul Sözleşmesi Uygulansın! ve Erkeğin Psikolojisi Bozuk Dediniz Ceza İndirimi Verdiniz İstanbul Sözleşmesini Uygula” gibi yazılı afişler hazırlandı.

KADINLAR TÜM AVRUPA’DA EYLEMDEYDİ

Köln Kalk Post’ta merkezi postane önünde ipe asılı afişler, bildiriler, kırmızı ayakkabılarla kadına yönelik şiddete son çağrıları yapıldı ve SKB bildirileri çevredeki duvarlara asıldı. Stuttgart kentinde Avrupa Kadın Dayanışması AKD bileşenlerinden SKB, Yeni Kadın, ADKH tarafından örgütlenen eylem iki ayrı noktada gerçekleştirildi.

Eşi tarafından sokakta öldürülen göçmen Afgan kadının katledildiği yerde “bu şehirde kadınlar katlediliyor, susmayın” yazılı duvar afişlemeleri yapıldı, çiçekler bırakıldı.

Nürnberg’de göçmenlerin yoğun yaşadığı Gestenhof bölgesindeki Fürtherst’te de eylem düzenlendi.

Duisburg’da 25 Kasım için SKB ve genç kadınların örgütü Zora ile ortak çağrılar yapıldı. Yine Mannheim’da SKB’li kadınlar garda afişlemeler yaparken, Ulm garında da bildiriler asıldı.

İsviçre Basel’de SKB ve Zora’lı genç kadınlar 25 Kasım’a çağırdılar.

Zürih merkez, Orlikon, Dietikon, Rümlang’da ayrı ayrı noktalarda SKB afişlemeleri yapıldı ve bildiri dağıtımı yapıldı.

Hollanda’nın Amsterdam kentinde SKB üyesi kadınlar, Belçika’nın Anvers kentinde ve Brüksel’de de eylemdeydi.

Paris ve banliyölerde sokağa çıkma kısıtlamalarına kadınlar Creil, Bobigny, Pierffitte garlarında, Stains, Marne Vale çevresinde afişlemeler yaptı.

EN SON EKLENENLER