CHP’li Gök, Akar’a Roboski’yi sordu

CHP’li Levent Gök, Roboski Katliamı’nın üzerinden 9 yıl geçtiğini ve hala adaletin sağlanmadığını hatırlatarak, MSB Bakanı Akar’a, ‘Adaleti nasıl tesis edeceksiniz?’ diye sordu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Levent Gök, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) 2021 yılı bütçe görüşmelerinde konuştu. Gök, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) bombardımanı sonucu 34 yurttaşın yaşamını yitirdiği Roboski Katliamı’nı sordu.

Üzerinden 9 yıl geçtiği ancak ailelerin hala adalet beklediğini hatırlatan Gök, “Zamanın Başbakanı, şimdiki Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan o zaman yaptığı açıklamada, bu olayın karanlık dehlizlerde kalmayacağını ve adaletin gerçekleşeceğini ifade etmişti” dedi.

‘Ne yapmayı düşünüyorsunuz?’

Gök, Akar’ın dönemin Genel Kurmay İkinci Başkanı olduğunu anımsatarak, “Siz olayda harekât emrinin alınmasında sıralı hiyerarşide önemli bir konumda olan bir kişi olarak, Genel Kurmay İkinci Başkanı olarak ve şu anda hükümetin bir Bakanı olarak karanlık dehlizlerde kalmaması için bu olayla ilgili ne yapmayı düşünüyorsunuz?” diye sordu.

Gök, ardından Akar’a şu soruları yöneltti: “Sayın Bakan, dokuz yıldır adalet bekleyen bu aileler her perşembe günü çocuklarını anıyorlar. Adaleti nasıl tesis edeceksiniz? Vicdani sorumluluğunuz size ne yapmanız gerektiğini söylüyor? Aileler duygusal bir kopuş içerisinde. Ailelerin ve orada yaşayan köylülerimizin, yurttaşlarımızın duygusal kopuşa uğramamaları açısından bu olayı aydınlatmak için bildiklerinizi kamuoyuyla paylaşmaya hazır mısınız?”

ANKARA

EN SON EKLENENLER