Güven: Kürtler diz çökmedi

HDP Çukurova İlçe Örgütü, 4’üncü Olağanüstü Kongresi’nde konuşan DTK Eşbaşkanı Güven, Seyit Rıza ve arkadaşlarını anarak, Kürtlerin diz çökmediğini ve mücadeleye devam ettiğini vurguladı

Adana’da Halkların Demokratik Partisi (HDP) Çukurova İlçe Örgütü, 4’üncü Olağanüstü Kongresi’ni gerçekleştirdi. Kongreye, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, partinin MYK ve PM üyeleri, TJA aktivistleri, ESP, DAD, EMEP ve TUAYDER yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. Kongre salonuna “Umudu, cesareti, dayanışmayı büyütüyoruz” ve “Erkek devlet şiddetine karşı mücadeledeyiz” yazılı pankartlar asıldı.

Kongrede konuşan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca Kürtlerin sürekli yok sayıldığını ve iradelerinin gasp edildiğini söyledi. “En iyi Kürt, ölü Kürt’tür” anlayışının bugün de sürdürüldüğünü dile getiren Güven, “Sizin zindanlarınız bizi hapsedemez. Bizi esir alamazsınız. Çünkü biz hakikatin arayışlarıyız. Nerede olursak olalım, mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

İktidarın Kürt halkından “intikam” almaya çalıştığını söyleyen Güven, “Biz bu ülkede varız ve bir gücüz. Bu gücümüzü, ne yargınızla ne polisinizle ne de hukukunuzla engelleyemeyeceksiniz”  ifadelerini kullandı.

‘İktidara dert oldu’

İdam edilişlerinin 83’üncü yıl dönümü dolayısıyla Dersim İsyanı lideri Seyit Rıza ve arkadaşlarını anarak sözlerini sürdüren Güven, Kürtlerin diz çökmediğini, boyun eğmediğini, mücadele ettiğini ve bunun iktidara dert olduğunu söyledi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen tecride dikkat çeken Güven, Öcalan’ın 21 yıldır savaş, inkar ve imha politikalarına karşı direndiğini söyledi. Güven, Kürt sorunu çözümünde İmralı’yı işaret ederek, kadınları ve gençleri tecride karşı mücadeleye çağırdı.

Güven’in konuşması sonrasında yapılan oylama sonucunda HDP Çukurova İlçe Eşbaşkanlığına Saniye Seçgin ve Yaşar Demir seçildi.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER