Suruç Katliamı sanığına takipsizlik; ifadesi bile alınmamış!

Suruç katliamı sanığı Abdullah Ömer Arslan’ın Suriye ile çok sayıda telefon görüşmesi yaptığı HTS kayıtlarında ortaya çıkmasına rağmen, yapılan suç duyurusuna takipsizlik kararı verildi. Davanın avukatı Sezin Uçar, “Savcı, Abdullah Ömer Arslan’dan ifade bile almamış” dedi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (SGDF) çağrısıyla Kobani’yi yeniden inşa etmek için çıktıkları yolda Amara Kültür Bahçesi’nde katledilen devrimci, sosyalist, anarşist ve yurtsever 33 Düş Yolcusu’nun 64 aydır adalet mücadelesi sürüyor.

Suruç Katliamı’nın 16. duruşması Urfa Adliyesi 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. Yarın görülecek duruşmaya ilişkin bilgi veren Avukat Sezin Uçar, canlı bomba Şeyh Abdurrahman Alagöz’ü Suruç’a getiren ve katliam anında yaptığı el işaretiyle eylemin gerçekleşmesi için talimat veren Abdullah Ömer Arslan’ın sanık olduğunu, Arslan ile ilgili taleplerinin reddedildiğini söyledi. Arslan’ın mahkemede verdiği ifadelerin çeliştiğini kaydeden Uçar, Arslan’ın HTS kayıtlarında Suriye ile çok sayıda telefon görüşmesi yaptığını, bunun ile ilgili mahkemeye suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

Suç duyurusuna, Abdullah Ömer Arslan’ın kullandığı belirtilen telefon numarasının HTS kayıtlarının incelenmesinde Suruç’ta meydana gelen patlamayla ve failleriyle ilgili bir ilgisinin bulunup bulunmadığına yönelik herhangi bir netice bulunamadığı gerekçesiyle takipsizlik verildiğini belirten Uçar, “Savcı Abdullah Ömer Arslan’dan ifade bile almamış” dedi.

Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun Suruç katliamı ile ilgili beyanları olduğunu hatırlatan Uçar, bu nedenle Davutoğlu’nun dinlenmesini talep ettiklerini, saldırı ile ilgili “tanık” olarak ifadesi alınan imam Abdullah Ömer Aslan’ın duruşma salonunda hazır edilmesi taleplerinin bir önceki duruşmada reddedildiğini söyledi. Uçar, taleplerini yarın görülecek duruşmada tekrar edeceklerini kaydetti.

(HABER MERKEZİ)

EN SON EKLENENLER