İmece usulüyle yapıldı; Gökçeada cemevine kavuşuyor

Gökçeada’da üç yıldır imece usulüyle bir cemevi yapılıyor. Kaba inşaatı biten cemevinin ince işleri yapılmaya başlandı. Gökçeada Cemevi Başkanı Hayrettin Altuncevahir, cemevinin toplam 800 metrekare büyüklükte olduğunu kaydetti.

Gökçeada’da yaşayan Aleviler için adanın merkezinde bir cemevi yapılıyor. 2017 yılında temeli atılan cemevinin kaba inşaatı bitti.

PİRHA’ya konuşan Gökçeada Cemevi Başkanı Hayrettin Altuncevahir, cemevinin imece usulüyle yapıldığını söyledi. Arazinin 500 metrekaresini Hazineden kiraladıklarını belirten Altuncevahir, cemevinin toplam 800 metrekare büyüklükte olduğunu kaydetti.

İki katlı cemevinde ikinci katta bulunan ibadetin yapıldığı cem salonunun 110 metrekare bir alan olduğunu ifade eden Altuncevahir, “Diğer alanları da Gökçeada halkına hitap edecek şekilde düzenledik. Konferans salonu, aş pişirme, lokma dağıtma, kurs odaları, cenaze yıkama, kaldırma yeri, kurban kesme yerleri var” dedi.

Cemevinin ince işlerinin yapıldığını belirten Altuncevahir, geçen günlerde Hakk’a yürüyen bir canın bu cemevinden uğurlandığını söyledi.

“SİYASİ PARTİLERİN CEMEVİ YAPMA İSTEĞİNİ REDDETTİK”

Siyasi partilerin cemevi yapma teklifini reddettiklerini dile getiren Gökçeada Cemevi Başkanı Hayrettin Altuncevahir, “Onlara bağlı olmak onların düşüncelerini kabullenmek demektir. Bu da bize ters gelir” dedi. Altuncevahir cemevinin ince işlerinin de imece usulüyle yapılacağının altını çizdi.

Altuncevahir, cemevinin herhangi bir Alevi federasyonuna bağlı olmadığını, bağımsız faaliyet yürüteceğini kaydetti.

Mesleğinin makina mühendisi olduğunu söyleyen Hayrettin Altuncevahir, Gökçeada’da bir cemevinin varlığından mutluluk duyduklarını ifade etti.

Bu arada, yurttaşlar isterlerse cemevinin yapımı için bağış yapabilirler.

Bilgiler şöyle: Ziraat Bankası, Gökçeada Şubesi’ne IBAN No: TR53 0001 0003 4172 0701 7750 01

PİRHA/ GÖKÇEADA

EN SON EKLENENLER