Tunç’tan Dersim’de tarikat örgütlenmesine tepki: Toplumumuz buna izin vermez!

Dersimli sanatçı Ferhat Tunç, Dersim’de tarikatların örgütlenmesine tepki gösterdi. Tunç, “Ben de büyük bir endişe yaşıyorum. Dersim’e, çözüm masasının devrilmesiyle birlikte büyük bir yönelim var. Siyasi, kültürel kimliğiyle birlikte nüfusunun yüzde 90’ı Alevi olan kentte cemaat ve tarikatların büyük bir ablukası yaşanıyor” dedi.

Sanatçı Ferhat Tunç, Dersim’deki tarikat tehlikesi hakkında açıklama yaptı. Tunç, “Siyasi, kültürel kimliğiyle birlikte nüfusunun yüzde 90’ı Alevi olan kentte cemaat ve tarikatların büyük bir ablukası yaşanıyor. Bu yönelimin devletin teşvikiyle Munzur Üniversitesi kullanılarak gerçekleştiği görülüyor” dedi.

“DERSİM’İN TARİHSEL, KÜLTÜREL DEĞERLERİNE DÜŞMANLIĞIN BİR DEVAMIDIR”

“Arkadaşlarımızın araştırmasının sonuçlarına ilişkin ben de büyük bir endişe yaşadım” diyen Ferhat Tunç, “Dersim’e, çözüm masasının devrilmesiyle birlikte büyük bir yönelim var. Siyasi, kültürel kimliğiyle birlikte nüfusunun yüzde 90’ı Alevi olan kentte cemaat ve tarikatların büyük bir ablukası yaşanıyor. Bu yönelimin devletin teşvikiyle Munzur Üniversitesi kullanılarak gerçekleştiği görülüyor. Bu asimilasyon ve hatta daha ötesidir. Dersim’in tarihsel, kültürel değerlerine düşmanlığın bir devamıdır” ifadelerini kullandı.

İktidar, kentin doğasından halkının iradesine kadar, kültürümüzden inancımıza kadar Dersim’i kimliksizleştirmek, insansızlaştırmak istediğini söyleyen Ferhat Tunç, şunları söyledi:

“Dersim, özgün değerleri olan, inancı ve kültürünü yaşatmayı esas alan bir kent. Bu kentin insanlarının hiçbir inançla, dinle sorunu yok. Ancak kendi inançlarına saldırıları da görmezden gelmez Dersimliler. AKP-MHP, halkları birbirine kırdıran, halkların değerlerini hedef alan uygulamalarını bir an önce sonlandırmalı. Toplumumuz asla buna izin vermez. Adalet, özgürlük duygusu ve bilinci gelişmiş olan Dersimliler, gericiliğin hiçbir türüne geçit vermez. İktidar kendine gelmeli ve elini Dersim’in ağacından kuşundan, seçilmişinden, halkından, tarihinden, inancından çekmeli” diye konuştu.

PİRHA/DERSİM

EN SON EKLENENLER