Fransa camileri inceliyor

Fransız Hükümeti, camilerdeki aşırı görüşlere karşı büyük ve daha önce eşi benzeri görülmemiş bir mücadele başlatacağını duyurdu.

 

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Twitter’dan yaptığı duyuruda bu kapsamda 76 camide inceleme başlatılacağını açıkladı. Darmanin, bazı camilerin kapatılabileceğini belirtti.

Fransa’nın başkenti Paris’te ifade özgürlüğü ile ilgili dersinde Muhammed Peygamber’in karikatürlerini gösteren öğretmen Samuel Paty, 16 Ekim’de başı kesilerek katledilmişti. Ekim’in sonunda ise Fransa’nın güney şehri Nice’te düzenlenen bıçaklı saldırıda üç kişi katledildi, çok sayıda kişi yaralandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, bu saldırıların ardından ‘İslamcı aşırılık’ ile mücadele etmek için bir kanun hazırlanacağını ve Fransa’daki Müslümanlar üzerindeki yabancı etkisini sınırlandırmak gibi önlemler alınacağını belirtmişti. Macron, bu konuşmasında Vahabizm, radikal İslam ve Selefilik atfıyla, ”İslam, bütün dünyada kriz yaşayan bir din. Siyasal İslam’a inanmıyoruz, dünya istikrarı ve barışı ile uyumlu olduğuna inanmıyoruz” demişti.

Fransa’da son üç yılda ’cami’ adı altında faaliyet yürüten 43 yer kapandı.  PARİS

EN SON EKLENENLER