Açlık grevindeki kadın tutsaklardan çağrı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük tecridin kaldırılması için Türkiye ile Kuzey Kürdistan’daki cezaevlerinde PKK ve PAJK’lı tutsakların 27 Kasım’da başlattığı süresiz dönüşümlü açlık grevi eylemi sekizinci girdi. Açlık grevine öncülük eden kadın tutsaklar telefon aracılığıyla bir mesaj yayınladılar.

Bakırköy, Avşin ve Urfa’daki cezaevlerinde bulunan Sevda Yeşilkaya, Hazine Alçı, Dilan Turan ve Eylem Özer adına yayınlanan mesajda PKK’nin kuruluş yıldönümü kutlanırken, Kürt halkına ve dostlarına İmralı’daki tecridin kırılması için direnişi yükseltme çağrısı yapıldı.

Sur direnişinin komutanlarından Çiyager’in ruhuyla bu direnişi başlattıklarını belirten kadın tutsaklar, Kürt Halk Önderi üzerinde yıllardır ağırlaştırılmış şekilde devam eden tecridin de derhal kaldırılmasını talep ettiler.

2018 yılında da aynı amaçla açlık grevine girdiklerini ve eylemlerinin sonuç verdiğini hatırlatan tutsaklar “Önder Apo için her şeyi yapmaya hazırız, moralimiz oldukça yüksek” diye belirttiler.

Açlık grevine girmeye hazırlanan tutsakların da büyük bir heyecan içinde olduklarını aktaran kadın tutsaklar Kürt halkına ve dostlarına şu çağrıda bulundular:

“İmralı’daki tecride karşı herkes ayağa kalkmalı, çünkü Önder Apo sadece Kürt halkının değil dünya halklarının da önderidir. Özellikle de bu çağrımız gençlere ve kadınlaradır.”

EN SON EKLENENLER