Savcı Yeni Yaşam gazetesi ile ilgili ilginç iddialara imza attı

Yeni Yaşam Gazetesi çalışanı Murat Sekmen’in de aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla açılan davanın duruşması Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmada iddia makamı, esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu. 15 Mart 2019 tarihli Yeni Yaşam gazetesinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için 8 Kasım 2018’de Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevleri, HDP’li milletvekillerin yaptığı yürüyüşler ile ilgili çıkan haberleri suç sayan savcı, gazetenin bu sayısının İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından toplatılma kararını göstererek, Sekmen’in gazeteyi Mersin’e göndererek suç işlediğini ileri sürdü. Sekmen’in Mersin’de satılan gazetelerin parasını topladığını belirten savcı, Sekmen’in gazete dağıtımı yapan kişilerle yaptığı telefon görüşmeleri de suç delili saydı.

GÖZALTI HABERİ SUÇ DELİLİ SAYILDI

Sekmen’in gözaltına alınmasına ilişkin haberlerin ANF ve Mezopotamya Ajansı’nda yer almasını suç sayan Savcı, absürt iddialarını şu şekilde sıraladı: “Gerek kendisinin Mezopotamya Haber Ajansı çalışanı olması, aramalarda elde edilen dokümanlar, dağıtımını yaptığı Yeni Yaşam gazetesinin geçmiş nüshasının PKK/KCK terör örgütü propagandası yapmasından dolayı uayın durdurma cezası alması, bu gazetenin toplumun belli bir kesimine özellikle terör örgütüne müzahir kitleye hitap etmesi, dağıtımının da Mersin’de sadece örgüt tabanının bulunduğu mahallelerde yapılması, içeriğinin mezkur örgütün amacını ve ideolojisini yansıttığı, gerek Yeni Yaşam gazetesinin gerekse sanık Murat SEKMEN’in terör örgütü ile illiyet bağının olduğu ve terör örgütü adına basın komitesi içerisinde yer aldığı…” ifadelerini kullandı.

Mütalaada, Sekmen’in “örgüt üyesi olmak” ve “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla cezalandırılması talep edildi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Verilen kısa aranın ardından mahkeme heyeti, avukatların esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma hazırlamaları için duruşmayı 19 Mart 2021’e erteledi.

EN SON EKLENENLER