Alevi dedeleri: 2021 yılı barış ve sevgi yılı olsun, pandemi son bulsun

Alevi Dedeleri 2020 yılının değerlendirmesini yapıp 2021 mesajlarını paylaştı. Mesajlarda, salgının bitmesi temennisi öne çıkarken, 2021 yılının barış, birlik ve beraberlik içinde geçmesi ifade edildi.

Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı/ Cemevi Başkanı Yavuz Selçuk, Ağuçan Ocağı’ndan Garip Eken, Hubyar Sultan Ocağı’ından Erdoğan Sezer, Erenler Cemevinden Gözü Kızıl Ocağı’ndan Ali Ekber Çari ve Baba Mansur Ocağı’ndan Baki Erdoğan 2020 yılının değerlendirmesini yapıp 2021 mesajlarını paylaştı.

Erenler Eğitim ve Kültür Vakfı Erenler Cemevi Başkanı Yavuz Selçuk, 2020 yılının sıkıntılar içinde geçtiğini belirterek, “2021 bütçesi hazırlanırken, Aleviler yok sayıldı. Bu durumu kabul etmiyoruz. Alevilere dönük ayrımcılığın yaşanmasını artık istemiyoruz, haklarının teslim edilmesini istiyoruz. 2021 yılına girerken de ‘bir olalım, iri olalım, diri olalım’” dedi.

Ağuçan Ocağı’ndan Garip Eken ise, yeni bir yıla girerken güzellikler ve umutlarla girmek istiyoruz diyerek, “Huzur, barış içinde, akan kanın son bulduğu bir yıl olmasını diliyorum” diye belirtti.

“2021 HAKALRIN KORUNDUĞU BİR YIL OLSUN”

Hubyar Sultan Ocağı’ından Erdoğan Sezer de, 2020 yılının pandemi dolayısıyla ayrışmanın doruk noktasına ulaştığı bir yıl olduğunu ifade ederek, “ 2021 yılının dostluk, barış ve kardeşlik, inadına birlik ve beraberlik içinde, hak ve hakların korunduğu, ekmeği aça, suyu muhtaca, lokmayı okuyacak gençliğe bağışlandığı bir yıl olsun” sözlerine yer verdi.

“2021 SEVGİNİN, BARIŞIN, KARDEŞLİĞİN YILI OLSUN”

Erenler Cemevi’nden Gözü Kızıl Ocağı’ndan Ali Ekber Çari ise, 2020’nin insanlık için hüzün yılı olduğunu vurgulayarak, “Salgından yaşamını yitiren canlara rahmet diliyorum. Korona ile mücadele eden sağlıkçılarımıza şükranlarımı sunuyor, Hak yardımcıları olsun diyorum. 2021 yılı da dünya insanlığı için sevginin, barışın, kardeşliğin yılı olur” diye konuştu.

Baba Mansur Ocağı’ndan Baki Erdoğan da, 2021 yılında pandemi sonlandığı, savaşın, zalimliğin, haksızlığın azaldığı bir yıl olmasını diledi.

(HABER MERKEZİ)

EN SON EKLENENLER