HDP İnegöl ilçe binasına saldırı

HDP Bursa İnegöl İlçe Örgütü’nün içeriye giren kişi veya kişiler tarafından yakıldığı ortaya çıktı. Saldırıdan bu sabah haber alan HDP İnegöl İlçe Eşbaşkanı Seyfettin Havuz ANF’ye konuştu.

İlçe binasına, camlar kırılmadan ve kapı zorlanmadan girildiğine dikkat çeken Havuz, başkanların koltuklarının ve pano üzerindeki afişlerin ve fotoğrafların yakıldığını aktardı.

‘EŞYALAR MEŞALE İLE YAKILMIŞ OLABİLİR’

Havuz, “İşin ilginç yanı bu saldırıyı gerçekleştirenlerin masa üzerinde bulunan kitaplara hiç dokunmazken, başkanların koltuklarını ters çevirerek ve duvarda bulunan pano ve üzerindeki afişleri, HDP bayrakları ve fotoğrafları yakılmasıdır” dedi.

İlçe binasının anahtarlarının sadece üç yöneticide olduğunu anlatan Havuz, muhtemelen kapının çilingir ile açıldığına, yangının yayılmadığı için de pano ve koltukların meşale ile yakılmış olabileceğine işaret etti.

‘POLİS BİZ GELMEDEN KAMERA KAYITLARINI GÖTÜRDÜ’

Şu anda bu saldırganların kim veya kimler olduğunun araştırıldığını belirten Havuz, şunları söyledi: “Bu sabah ilçenin yan tarafından bulunan esnafın farkına varmasıyla haberimiz oldu. Dükkanını açarken ilçe binamızda simsiyah izler olduğunu görüp, ilçe yöneticisi arkadaşlarıma haber vermiş. Biz gelene kadar polisler yan dükkanlardaki kamera kayıtlarını alıp götürmüşler.”

‘PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ’

Saldırganların ilçe girişinde yer alan HDP’nin 8. kuruluş yıldönümüne ilişkin pankarta da bir çarpı işareti attığını aktaran Havuz, yarın parmak izleri olup olmadığının belli olacağını söyledi. Saldırganların açığa çıkartılması isteyen Havuz, bu işin peşini bırakmayacaklarını vurguladı.

 

 

EN SON EKLENENLER