Katledilen Sözer’i öğrencileri andı

İstanbul Maltepe’de eski erkek arkadaşı olduğu iddia edilen Kemal Delbe tarafından boğazı kesilerek ve yakılarak katledilen Akademisyen Aylin Sözer, Okul Öncesi Öğretmenliği Bölüm Başkanı olduğu Aydın Üniversitesi’nde anıldı. Öğrenciler öncülüğünde gerçekleşen anma etkinliğinde, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanunun önemine vurgu yapıldı. Üzerinde “İyilik meleği seni unutmayacağız” yazısının her aldığı Aylin Sözer’in fotoğrafının taşındığı etkinlikte, “Kadın cinayetleri bir an önce son bulsun! Aylin Hoca katledildi” pankartı açıldı.

‘ERKEKLER 419 KADINI KATLETTİ’

Aydın Üniversitesi öğrencileri adına açıklama yapan İlgar Jahed, “Bizimle online dersi olduğu saatte canice hayattan koparıldı” dedi.
Türkiye’de her gün birçok kadının erkek şiddetiyle öldürüldüğüne, tecavüze uğradığına dikkat çeken Jahed, 2020 yılında 419 kadının erkekler tarafından katledildiğine işaret etti. “Genç kadınlar olarak hayallerimizin ve hedeflerimizin doğrultusunda ilerlemek isterken, bir caninin katlettiği kadın olmak istemiyoruz” vurgusunda bulunan Jahed, İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Kanunun uygulanmasını istedi.
Hocalarının katledilmesine ilişkin görülecek davanın takipçisi olacaklarını kaydeden Jahed, “Susmayacağız. Bir an önce kadın cinayetlerini önlemek için mekanizmalar geliştirilsin” dedi.

EN SON EKLENENLER