Gülistan Doku eylemine müdahale: Çok sayıda gözaltı

Gülistan Doku için yapılan eyleme müdahale eden polisler aralarında Jin News çalışanları Habibe Eren ve Öznur Değer’in de bulunduğu çok sayıda kadını darp ederek gözaltına aldı.

Ankara Kadın Platformu’nun, bir yıldır haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku için yapmak istediği basın açıklamasına polis müdahale etti. Çankaya Belediyesi önünde yapılmak istenen açıklamaya “pandemi” gerekçesiyle izin vermeyen polisler Selanik Caddesi’nde kadınlara izin vermedi. “Gülisten Doku nerede” diye slogan atan kadınlar, erkek polisler tarafından ablukaya alındı.

MUHABİRİMİZ DARP EDİLDİ

Kadınlar ile polis amirleri arasında müzakere devam ederken, uyarı yapılmadan gruba müdahale edildi. Müdahale esnasında görüntü almaya çalışan Jin News çalışanları Habibe Eren ve Öznur Değer  ve serbest gazeteci Eylül Deniz Yaşa darp edilerek gözaltına alındı. Haberi takip eden muhabirimiz Mehmet Günhan da darp edildi. Nefessiz bırakılmaya çalışılan muhabirimizin basın kartına el konuldu. Gözaltına alınan kadınların nereye götürüldüğü öğrenilemedi.

Müdahale sonrası Mor Mekan’da bir araya gelen kadınlar yeniden ablukaya alındı. Kadınların abluka altında bekleyişi devam ediyor.

Gözaltına alınan ve ismi öğrenilen kişiler şu şekilde: “Betül Koca, Hülya Yıldırım, Büşra Gerçek, Helin Balli, Fatma Kılıçaslan, Sude Sivri, Yelda Öztürk, Deniz Akbıyık, Leyla Mavili, Beste Uymaz, Zeynep Ülger, Habibe Eren, Öznur Değer, Yaren Tuncer, Yarenur Çetin, Zeynep Kurt, Selda Kondakçı.”

EN SON EKLENENLER