MARDEF üç kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’i andı.

Fransanın başkenti Pariste 9 Ocak 2013 günü Türk Devleti tarafından suikaste uğrayan 3 kadın devrimci Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez ile ilgili olarak MARDEF (Maraş Demokratik Dernekler Federasyonu) katledilen üç kadın devrimciyi anmak için bir bülten yayınladı.

Yayınlanan metinde “Bundan bir süre önce halkımızın değerli evlatlarında, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez, Türk devletinin Fransız devletiyle yaptığı karanlık iş birliği sonucundan katledildiler. Fidan Doğan, bizlere yaşatılan soykırım amaçlı Maraş katliamdan sonra topraklarında ayrılmak zorunda kalan bir ailemizin yetiştirdiği genç bir kadın arkadaşımızdır.

Fidan Doğan, genç bir kadın olarak halkının yaşadığı baskılara karşı duyarsız kalmamış, her onurlu demokrat insan gibi katliamcı/soykırımcı uygulamaların hesabını sormak için karşısına çıkan görevi hiçbir tereddütte düşmeden üstlenmiştir.” denildi.

Yayınlanan metnin tamamı aşağıda verilmiştir.

SAKİNE CANSIZ, FİDAN DOĞAN, LEYLA ŞAYLEMEZ UNUTMAYACAĞIZ.

Bundan bir süre önce halkımızın değerli evlatlarında, Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez, Türk devletinin Fransız devletiyle yaptığı karanlık iş birliği sonucundan katledildiler. Fidan Doğan, bizlere yaşatılan soykırım amaçlı Maraş katliamdan sonra topraklarında ayrılmak zorunda kalan bir ailemizin yetiştirdiği genç bir kadın arkadaşımızdır.

Fidan Doğan, genç bir kadın olarak halkının yaşadığı baskılara karşı duyarsız kalmamış, her onurlu demokrat insan gibi katliamcı/soykırımcı uygulamaların hesabını sormak için karşısına çıkan görevi hiçbir tereddütte düşmeden üstlenmiştir.

Türk ve Fransız devletinin karanlık güçleri tarafında düzenlenen bu kanlı suikastin sonucunda Paris’in ortasında Fidan Doğan ile birlikte, iki değerli kadın yoldaşımız Sakine Cansız ve Leyla Şaylemez hunharca katledilmişlerdir.

Hayatı ve direnişi bir efsane olan Sakine Cansız ve Leyla Şaylemezle birlikte   katledilen Fidan Doğan ve arkadaşları, zülme boyun eğmeyenler için örnek birer direniş sembolü olarak anılacaklardır.

Biz Fidan Doğan’la aynı topraklarda doğmuş ve aynı kaderi paylaşan Maraşlı demokratlar, yurtseverler ve Fidan Doğan’ın, dostları, yoldaşları ve hemşerileri olarak, halklarımıza bir kez daha söz veriyoruz ki, Fidan Doğan’ın şahsında, üç değerli kadın yoldaşımızın hayatına yapılan bu suikasti şiddetle ve nefretle kınıyor ve lanetliyoruz. Aynı zamanda Fransız devletinin bu suikastın sorumlularını bulmak, açığa çıkartmak ve yargılamak gibi bir sorumluluğu olduğunu ve bu sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini belirtiyor ve bu sürecin de takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyoruz.

Bu vesileyle halklarımıza bir kez daha söz veriyoruz ki, Fidan Doğan’ın sürdürdüğü özgürlük mücadelesinin sürdürücüsü ve takipçisi olmaktan vazgeçmeyeceğiz.

SAKİNE CANSIZ, FİDAN DOĞAN VE LEYLA ŞAYLEMEZ ÖLÜMSÜZDÜR.

KATİLLER AÇIKLANMALI VE YARGILANMALIDIR.

MARDEF YÖNETİMİ

EN SON EKLENENLER