Adliye çalışanı Alevi olduğu için CİMER’e şikayet edilmişti; dava açtı

Yalova Adliyesi’nde çalışan Filiz Yıldız, Dersimli ve Alevi olduğu için kendisine karşı nefret suçları işleyen İyi Parti İl Başkan Yardımcısı Fikret Şipal hakkında hem ceza hem de tazminat davası açtı. İlk duruşması 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen tazminat davası 10 Şubat’a ertelendi. 

Yalova’da Alevi olduğu için İyi Parti İl Başkan Yardımcısı Fikret Şipal’in nefret söylemlerine maruz kalan ve CİMER’e şikayet edilen Yalova Adliyesi memurlarından Filiz Yıldız, Şipal hakkında hem ceza hem de tazminat davası açtı.

Yıldız’ın, Yalova Adliyesi’nde açtığı 20 bin liralık maddi manevi davanın ilk duruşması 4. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde  görüldü.

Dava edilen Fikret Şipal, duruşmaya katılmadı. İkinci duruşma 20 Şubat saat 11.55’te görülecek.

Fikret Şipal hakkında açılan ceza davasının duruşması ise 2. Asliye Ceza Mahkemesi’de 2 Mart’ta saat 09.30’da görülecek.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Yalova Şube Başkanı Fikret Demir, “Alevi olan Filiz Yıldız’ın etnik kimliğinden dolayı toplum önünde rencide edilemeyeceğini belirterek, Alevi olmanın suç olamayacağını kaydetti.

NE OLMUŞTU?

Dersimli Filiz Yıldız, Yalova Adliyesi’nde memur olarak çalışıyor.

Aralık 2020’de Yalova İyi Parti İl Başkan Yardımcısı Fikret Şipal, Filiz Yıldız’ı, giyindiği siyah tişört, Sivas Katliamı’yla ilgili yaptığı paylaşımlar, Dersimli bir Alevi olması nedeniyle CİMER’e şikayet edip, savcılığa da suç duyurusunda bulunmuştu. Ancak savcılık kovuşturmaya gerek olmadığına karar vermişti.

Fikret Şipal’in, Filiz Yıldız için “Tuncelili, Alevi birini nasıl adliyede çalıştırıyorsunuz” şeklinde nefret söylemlerinde de bulunmuştu.

PİRHA/ YALOVA

adliyealeviayrımcılıkFikret Şipalfiliz yıldıziyi partinefretnefret suçuyalov

EN SON EKLENENLER