AvEG-Kon: Mücadele Kazandı, Gökhan Güneş’i Sağ Aldık! 

Mücadele Kazandı, Gökhan Güneş’i Sağ Aldık! 

Faşist Saray Rejimi’nin kaybetme girişimi boşa çıkarıldı. Gökhan Güneş’i sağ aldık. Günlerdir ailesi ve yoldaşlarının mücadelesi sonuç verdi.

Gökhan Güneş şimdi aramızda, ailesinin, sevdiklerinin yanında. Gökhan Güneş’i kaçırmak gibi korkakça girişimde bulunan karanlık zihniyet, Gökhan Güneş‘i gözleri bağlı olarak bu sabah, Başakşehir’de serbest bırakmak zorunda kaldı.

Öncelikle Gökhan Güneş’i sağ teslim almak için ailesinin, yoldaşlarının, onlarla mücadeleyi büyüten tüm kurum ve kişilerin direngen mücadelesini selamlıyoruz. Almanya’dan Fransa’ya, Britanya’dan Avusturya‘ya, İsviçre‘den, Belçika‘ya, Hollanda’dan, Polonya’ya ve New York’a kadar dünyanın her yerinde, ‘sağ, aldınız, sağ alacağız‘‘ haykırışı ile sokakları mesken tutan, gecesini, gündüzüne katarak mücadeleyi büyüten, tüm yoldaşlarımıza, dostlarımıza, parlamenterlere, İnsan hakları örgütlerine, antifaşist, ilerici tüm örgütlere, duyarlılık gösteren tüm toplumsal kesimlere, kadın örgütlerine teşekkür ederiz. Gökhan’ı kaybettirmeyeceğimize inandık; mücadele ettik ve kazandık! Dünyanın birçok yerinden ses verdik, mücadeleyi büyüttük!

Ve bir kez daha gördük ki; yalnızca mücadele edenler, birleşe birleşe mücadeleyi büyütenler kazanıyor. Dünya çapında oluşan kamuoyu baskısı Faşist Saray Rejiminin gözaltında kaybetme girişimini boşa düşürdü. Bir kez daha tüm dünyanın gözleri önünde suçüstü yakalandılar. Dünden bugüne tüm toplumsal kesimlere gözdağı vermek için doğrulttukları gözaltında kaybetme silahı; bu kez ellerinde patladı. Bu kez o karanlık amaçlarına ulaşamadılar.

Faşist Sömürgeci Türk Devleti’nin; 90’lı yıllardan beri toplumsal mücadelenin yükselişe geçtiği her dönemde, etkili biçimde kullandığı gözaltında kaybetme saldırısına karşı; tüm kayıplar bulunana kadar mücadeleye devam edeceğimizi buradan birkez daha belirtiyoruz. Hasan Ocak‘tan, Ayşenur Şimşek’e, Rıdvan Karakoç’tan Gülistan Doku’ya kadar kayıplar bulunana, sorumluları cezalandırılana kadar birleşerek, omuz omuza vererek mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceğimizi  haykırıyoruz!

Gökhan Güneş, ESP’li bir işçi. Partisi ESP’ye yönelik siyasi soykırım saldırılarının ise; ardı arkası kesilmemektedir. Bir ay içerisinde dört ayrı operasyona tabi tutulan, onlarca yöneticisi ve   aktivisti gözaltına alınıp tutuklanan ESP ile; gözaltı tutuklama saldırılarına maruz bırakılan tüm parti ve oluşumlarla dayanışma içerisinde olduğumuzu birkez daha belirtmek isteriz.

Gökhan Güneş’in serbest bırakıldığı saatlerde de faşist Saray Rejimin kolluk güçleri Türkiye ve Kürdistan’ın 6 kentinde, kapıları kırarak Devrimci Gençlik Hareketi’nden çok sayıda genci gözaltına aldı. Hapishanelerde tecridin, baskı ve şiddetin ortadan kaldırılması için devam eden açlık grevleri karşısında ise; Faşist Diktatörlük üç maymunu oynamaktadır. Kadına yönelik şiddetin görülmemiş düzeyde arttığı, HDP ve tüm toplumsal kesimler ve muhalif basın üzerinde baskının, şiddetin boyutlandığı bugün; aynı zamanda faşist Saray rejimin içerisine girdiği açmazın, siyasi krizin de ne kadar derinleştiğini gösteriyor.

Daha fazla mücadeleyi büyüterek, daha fazla omuz omuza vererek, birleşik mücadeleyi daha güçlü örerek bu siyasi krizi daha fazla derinleştirerek, faşizmi yenelim, özgürlüğü kazanalım!

Gökhan Güneş’i onlar vermedi, biz aldık!
Yaşasın Onurlu mücadelemiz!
Birleşe, birleşe kazanacağız!

AvEG-Kon 

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu

EN SON EKLENENLER