HDP’li Bülbül: Ya bunları bulun ya da biz bulacağız

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Yalova’da Alevi ailelerin yaşadığı evlerin işaretlenmesi ile ilgili Meclis’te yaptığı açıklamada yetkililere seslenerek, “Ya bunları bulun ya da biz bulacağız” dedi.

Yalova’da Bağlarbaşı Mahallesi Lokman Sokak’ta bulunan Alevilere ait 5 eve çarpı işareti konularak, duvarlara ‘Alevi’ yazıldı.

Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı yazılı açıklama ile soruşturma açtığını belirtirken, konu Meclis gündemine taşındı.

“ÇARPI İŞARETİ KOYANLARI BULUN YA DA İSTİFA EDİN”   

Mecliste Alevilerin evlerinin işaretlenmesiyle ilgili açıklama yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, yaşanan baskı ortamından Alevilere de yansıması olduğunu belirterek, “Yalova’da evlerin işaretlenmesiyle ilgili şu ana kadar herhangi bir suçlu yakalanmış değil. İçişleri Bakanlığı, Yalova Valiliği, Cumhuriyet Savcılığı, Emniyet Müdürü, ya bu çarpı işareti koyanları bulun ya da istifa edin” dedi.

“ALEVİ TOPLUMUNA YAPILAN BİR TEHDİT VE ZULÜMDÜR”

Bülbül, yaşanan durumun, şaka ya da oyun olmadığının altını çizerek, “bu bir rezalettir, bu bir skandaldır. Sürgit çarpı işareti konmamış evimiz kalmadı. Bu nasıl bir anlayıştır, hukuktur, güvenlik anlayışıdır. Bu Alevi toplumuna yapılan bir tehdit ve zulümdür. Biz bu olayın takipçisi olacağız” diye konuştu.

Yetkililere seslenen Bülbül, “Ya bunları bulun ya da biz bulacağız” diyerek sözlerini tamamladı.

PİRHA/ANKARA

 

 

EN SON EKLENENLER