Mat’tan Alevi evlerinin işaretlenmesine tepki: Yeni planlar uygulanmak isteniyor

AABK Eşit Başkanı Hüseyin Mat, Tokat ve Yalova’da Alevilere yönelik gerçekleşen işaretlemelere tepki gösterdi. Mat, “Aleviler fişlenmeye, evleri işaretlenmeye devam ediliyor. Fişleyenler, evlerimizi işaretleyenler bilinmez değil. Yüzyıllardır Anadolu, Mezopotamya topraklarını yöneten zihniyettir bu zulmü yapanlar” dedi. 

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Eşit Başkanı Hüseyin Mat, Tokat’ta harita üzerinde Alevi köylerinin işaretlenmesi ve Yalova’da Alevilere ait 5 eve çarpı işareti konulmasına tepki gösterdi.

Mat, AKP-MHP’nin iktidarda kalması üzerinden yeni planların yapıldığı ve bu planın Aleviler üzerinden devreye konmak istendiğine vurguda bulundu.

“ALEVİLER ÜZERİNDEN YENİ PLANLAR UYGULANMAK İSTENİYOR”

“21. Yüzyıldayız, değişmeyen tek şey tarihsel kaderimiz” diye belirten Mat, farklılıkların zenginlik olarak görülüp ortak mücadele çağrısında bulundu.

Mat, şunları dile getirdi:

“Kalu beladan beri fişleniyoruz. Dün Tokat, bugün Yalova. 21. Yüzyıldayız, değişmeyen tek şey tarihsel kaderimiz. Aleviler fişlenmeye, evleri işaretlenmeye devam ediliyor. Fişleyenler, evlerimizi işaretleyenler bilinmez değil. Yüzyıllardır Anadolu, Mezopotamya topraklarını yöneten zihniyettir bu zulmü yapanlar. AKP/MHP iktidarda kalsın diye yeni planların yapıldığı bir gerçek. Planlarını Dersim, Maraş, Çorum, Sivas ve Gazi katliamlarında olduğu gibi yine Aleviler üzerinden uygulayacakları da aşikar. Ayıptır, günahtır. Bir kez daha canlarımıza sesleniyoruz. Bir araya gelin. Örgütlenin. Saldırılara karşı gelmenin tek yolu güçlerimizi birleştirmektir. Yüzyıllardır bizi katledenler. Türk, Kürt olduğumuza bakmadan, Aleviliği İslam’ın içinde ya da dışında gördüğümüze bakmadan, cenazelerimizi nasıl kaldırdığımıza bakmadan, CHP’li, HDP’li olduğumuza bakmadan, hatta Alevi ana-babadan olup, Ateist olsanız da değişen bir şey olmayacak. Alevi Bektaşi Kızılbaş iseniz; Türk-İslam resmi ideoloji açısında katliniz vacip, malınız ve namusunuz helaldir. Gelin farklılıklarımızı zenginlik kabul edelim ve zalimin zulmü karşısında bir olalım, diri olalım, iri olalım.”

(HABER MERKEZİ)

 

EN SON EKLENENLER