‘Halk sandıkta selânızı okuyacak, gideceksiniz!’

HDP’li Ebru Günay, AKP Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki’nin HDP ve CHP seçmenlerine hakaret etmesine yanıt verdi. Günay, ‘Halk sandıkta selânızı okuyacak, gideceksiniz’ dedi

TSK’nin Garê operasyonu sonucunda 6 yıla yakın süredir PKK’nin elinde esir durumda olan 13 polis, asker ve MİT mensubunun bu operasyon sonucunda hayatını kaybetmiş olmasının iç siyasetteki tartışmaları devam ediyor.

İktidar operasyonun sorumluluğundan kaçarken, muhalefet partilerini hedef almayı sürdürüyor. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçen gün yaptığı açıklamalarla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu “terbiyesiz” diyerek hedef alırken, bugün AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki de, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) seçmenlerini hedef alarak, “Seçimlerde 4 tane oy alabilmek için olmadık kalıba giriyorsunuz. Lanet olsun oylarına. Onların oylarının Allah belasını versin” ifadelerini kullandı.

Özhaseki’nin açıklamalarına sosyal medya hesabından cevap veren HDP Sözcüsü Ebru Günay, “Sorumlusu olduğunuz ölümlerin daha acısı taze iken hesap vermek yerine bir halka, 6 milyon seçmene beddua okumak… Ne derseniz deyin herkes gerçeğin farkında, bela okuduğunuz halk sandıkta selânızı okuyacak, gideceksiniz. Ayrıca Bir halka beddua okumak kimsenin haddi değildir!” dedi.

Masada kazanma çabaları

HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu da İktidarın operasyonu başarılı geçmesi dahilinde başarıyı siyasi rant olarak kullanabilecek tarzda tasarladıklarını ama operasyonun başarılı geçmediğini söyledi.

HDP’li Piroğlu, operasyonda iktidarın askeri olarak yenildiğini, yenilgisini ise “sahada kaybettik masada kazanırız” teziyle hareket ettiğini söyledi. İktidarın siyasal sorumluluklarını milliyetçi söylemlerle örtmeye çalıştığını dile getiren Piroğlu, “İktidar, 6 yıldır askerleri almak için kılını kıpırdatmadı. Farklı bir askeri operasyonla almaya çalıştı ama bunun faturası ağır oldu. Çok sayıda insan hayatını kaybetti” dedi.

İtibar edilemez

CHP Milletvekili Ali Haydar Hakverdi de, Özhaseki’nin CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediyesi’ni kazandığında “faturalarınızı PKK’liler getirecek” sözlerini hatırlatarak, “Özhaseki itibar edilebilecek bir kişi değil” dedi.

Hakverdi, iktidarın başarısız olarak yürüttüğü operasyonun vebalini örtemeye çalıştığını söyleyerek, “Vebalini üstünü örtmeye çalışarak Genel Başkanımıza saldırıyorlar. Ama vatandaş gerçekleri görüyor. Kusurlarını, veballerini örtme çırpınışlarıdır” ifadelerini kullandı.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER