Halkevleri Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri sahiplerini buldu

Bu yıl 9’uncusu düzenlenen ‘Halkevleri Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri’ni kazananlar açıklandı. Pandemiden dolayı ödül çevrimiçi online olarak 20.00’da kurumun sosyal medya hesaplarından verilecek 

Halkevleri’nin 89’uncu kuruluş yıl dönümü kapsamında verilen “Halkın Hakları Basın, Sanat ve Dayanışma Ödülleri”ni kazananlar belli oldu. Bu yıl 9’uncusu düzenlenen ödüllerin teması ise “Pandemide direnenler.”

Ödüller, kazananlara pandemi dolayısıyla saat 20.00’de Halkevleri’nin YouTube ve Facebook kanalı üzerinden yayımlanacak törenle sahiplerine verilecek. Emre Canpolat’ın sunumuyla gerçekleşecek törende, İlkay Akkaya, Feryal Öney, Mustafa Özarslan, Haluk Tolga İlhan ve Praksis’in katılımıyla canlı konser gerçekleştirilecek.

Bu yıl ödüle layık görülenler şöyle: Eylem Nazlıer, Çağhan Kızıl, Nazlı Yerebatmaz, Erinç Sağkan, Demet Aran, Tamer Arda Erşin, Vecih Cüzdan, Murat Bay, Burcu Karakaş, Gün Gündüz, Özge Erdoğan, Pelin Buzluk, Reyhan Karadeli, Nazan Karacabay, İlkay Akkaya, Aslı Alpar, Mezopatamya Ajansı, ISIG Meclisi, Cargilş işçileri, Gülistan Doku Nerede Komisyonu, TTB, Boğaziçi Dayanışması, Solfasol TV, Birgün Gazetesi.

89 yıllık koca çınar

Halkevleri’nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer aldı: “Bugün aydınlanma, demokrasi, eşitlik ve bağımsızlık yolunda yürüyen 89 yıllık koca bir çınarın kuruluş yıldönümü. Bilimle, sanatla, halkın eşitlik ve özgürlük özlemleri ile her koşulda buluşabilmiş bir halk örgütünün kuruluşunu kutluyoruz. Faşizm karanlığının ülkemiz üzerine çöktüğü her dönemde; hedef tahtasına oturtulan, kapatılan, baskılara, kovuşturmalara uğrayan, ancak emektar üyeleri ve yöneticileri tarafından her seferinde halk içinde halkla beraber ayağa kalkmayı becerebilen bir halk örgütüdür Halkevleri. 89 yıllık tarihimiz bilimin, aydınlanmanın tarihi olduğu kadar, halkın hakları mücadelesinin tarihidir. Yoksul ve emekçi halkla, onların çocuklarıyla, kadınlarla kurulan kopmaz ve sahici bağların tarihidir. Memleketin her bir taşına direnişi ve mücadeleyi kazıyan Halkevciler, tek bir kişi olsa dahi bulunduğu yerde dayanışmayı örgütler, mücadeleyi büyütür. 89 yıllık koca bir çınar, bugün yeniden doğuyor. Tarihsel gücü kadar genç ve dinamik mücadele örgütümüzün, halkın mücadele örgütünün nice senelerine.”

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER