Süleyman Demirel’in şapkasını haczettirdi, değerini verene satacak

Antalya’da iş insanı ve İYİ Parti Muratpaşa Meclis Üyesi Kamil Korkmaz, 2013 yılında bir miktar alacağı için, iflas eden havayolu şirketi sahibinin deposuna hacze gitti.

Haciz memurlarıyla birlikte depodaki eşyaların ekonomik değerlerini tespit edip listelerken bir kutuda, üzerinde ‘Süleyman Demirel şapka’ yazısını fark etti.

Korkmaz, kutuyu açtığında içerisinde 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in kendiyle özdeşleşen ve sürekli yanında taşıdığı fötr şapkalardan biriyle karşılaştı.

İçine baktığında “En iyi dileklerimle sevgi ve saygıyla. S. Demirel” el yazısını gören Korkmaz, şapkayı da haczetti. Şapka 8 yıldır Kamil Korkmaz’da.

91 yaşında hayatını kaybeden Demirel’in bu şapkayı bir süreliğine kullandığını ve haczettiği iş insanına hediye ettiğini belirten Korkmaz, “Süleyman Demirel iyi bir siyasetçiydi. Kendisinden çok şey örnek aldım. 2013 yılında haciz için gittiğim depoda bu şapkayı görünce hemen haczettim ve o günden beri özenle saklarım. Ticaret yapıyorum, alacaklarımı da tahsil etmek zorundayım. Şapkayla birlikte çeşitli tablolar ve özel ürünler de var. Bir tek bu şapkayı manevi değeri açısından fiyat belirleyemedim. Benden daha iyi bakacak biri olur da karşıma çıkarsa ve şapkaya layıkıyla değer vereceğine inanırsam verebilirim” dedi.

ŞAPKASINI VERMEMİŞTİ

Süleyman Demirel’in kendisiyle simgeleşen fötr şapkasını, 90’lı yıllarda seçim meydanlarında bir yurttaş almak istemişti. Demirel uzun uğraşlar sonucu şapkasını çekerek almış, görüntüler o dönem gündem olmuştu.

EN SON EKLENENLER