Biden Kazımi ile saldırıları görüştü

ABD Başkanı Biden, Irak Başbakanı Kazımi ile yaptığı telefon görüşmesinde, son zamanlarda ülkedeki güçlerine yönelik yapılan saldırıları ele aldı

ABD Başkanı Joe Biden ile Irak Başbakanı Mustafa Kazımi telefonda görüştü. Görüşmede Irak’ta son günlerde yaşanan roketli saldırıların ele alındığı bildirildi. Beyaz Saray, Biden ile Kazımi görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Açıklamada, “Başkan, ABD’nin Irak’ın egemenlik ve bağımsızlığına olan desteğini teyit etti ve Başbakan’ın liderliğini takdir etti. İkili, son günlerde Iraklı ve Koalisyon personelini hedef alan roket saldırılarını ele aldı ve saldırıların faillerinin tamamıyla sorumlu tutulması gerektiği konusunda mutabık kaldı” ifadelerine yer verildi. Açıklamada ayrıca, Biden ile Kazımi’nin ABD-Irak ilişkilerini “Stratejik Diyalog” kanalıyla geliştirmenin önemi konusuna da vurgu yaptıkları belirtildi.

Bağdat’tan açıklama

Rûdaw’da yer alan habere göre Irak Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada da görüşme sırasında ikili ilişkiler, bölgedeki durum ve uluslararası ortak endişelerin ele alındığı kaydedildi. Bağdat ile Washington arasındaki başta ekonomik ve güvenlik işbirliği ve terörle mücadele olmak üzere çeşitli konularda ortak işbirliğinin güçlendirilmesi konuları görüşüldü.

ABD askerlerinin de konuşlu olduğu Erbil Havalimanı’na geçen hafta, Bağdat’taki korunaklı Yeşil Bölge’ye de önceki gün roketli saldırılar gerçekleştirilmişti. Bölgedeki birçok kaynak İran’ı işaret ederken, ABD’li yetkililer saldırıların faillerini tespit etmeye yönelik incelemelerini henüz tamamlayamadıklarını ifade etmişti.

DIŞ HABERLER

EN SON EKLENENLER