Habaşi’den HDP’ye: Yalnız değilsiniz!

Habaşi, kendilerinin de benzer baskılarla Mısır’da da karşılaştıklarını söyledi.  HDP’nin de kendileri gibi dünyadaki tüm çalışanların ve ezilenlerin hakları için çalıştığını ve aynı ‘avcı siperinde’ olduklarını dile getiren Habaşi, amaçlarının ‘Enternasyonalin’ bir slogandan gerçeğe dönüşmesi olduğunun altını çizdi.

Baskılara karşı HDP’nin her türlü ahlaki ve siyasi destekleri ve dayanışmalarını hak ettiğini söyleyen Habaşi, Türkiye’de yaşanan baskıların bugün Mısır’da da siyaset yaşamının ‘normali’ haline geldiğini dile getirdi. Partilerinin başkan yardımcısı Abdel Naser İsmail’in de 18 aydır hapiste olduğunu hatırlatan Habaşi, birçok başka partilerden veya bağımsız siyasetçinin hapiste olduğu bilgisini paylaştı.

Türkiye’de muhalefetin istemesi halinde bazı konuları parlamentoda tartışmayı başardığını belirten Mamduh Habaşi, Mısır’da ise sadece ‘diktatörün istediğini veya istemediğini yapan ya da yapmayan’ bir parlamento olduğunu ifade etti.

Habaşi, son olarak HDP’lilere yaptığı çağrıda, “Başınızı dik tutun! Yalnız değilsiniz ve birlikte hiç de az değiliz” dedi.

Mısır Halkın Sosyalist İttifakı Politbüro üyesi olan Habaşi, aynı zamanda Dakar’daki Dünya Alternatifler için Forumu (WFA) başkan yardımcılığı ve Kahire’deki Arab & African Research Center (Arap-Afrika Araştırma Merkezi- AARC) üyeliği de yapıyor.

 

EN SON EKLENENLER