Maltepe’de grev 2’inci gününde: Birlikte kazanacağız

Maltepe Belediyesi işçilerinin grevi 2’nci gününde de kararlılıkla devam ediyor. Bugün işçileri  HDP milletvekilleri ziyaret etti: Birlikte başaracağız, birlikte kazanacağız

Maltepe Belediyesi ile Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) Anadolu Yakası 2 Nolu Şube arasındaki Toplu İş Sözleşmeleri (TİS) görüşmelerinin tıkanması üzerine işçiler, dün grev başlattı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Musa Piroğlu, grevin 2’nci gününde olan işçileri, Maltepe Gülsuyu’nda bulunan temizlik şantiyesinde ziyaret etti. HDP’li milletvekillerini karşılayan işçiler, dayanışma ziyaretinden dolayı teşekkürlerini sundu.

İşçiler haklarını alacak

HDP milletvekili Musa Piroğlu, işçilerin şimdiye kadarki kazanımlarını tamamının direniş sonucu kazandığını söyledi. Piroğlu, “Aldığımızı korumak için de yeniden dövüşmek zorunda kaldık” dedi. Grevin başarıya ulaşacağına inandıklarını ifade eden Piroğlu, “Çünkü Maltepe işçisinin kararlılığını 2 sene öncesinde gördüler. O zaman haklarını alan işçiler bugünde haklarını alacaktır” diye belirtti.

Sınıfın kazancı

İşçilere ellerinden geldiğince destek vereceklerinin altını çizen Piroğlu, “Biz inanıyoruz ki bu süreç çok uzamadan işçilerin istediği şekilde çözülecek. Önemli olan budur. Sizin istediğiniz gibi çözülmedikçe bu çözüm olarak sayılmıyor. Süreç uzarsa kararlılığımızı daha fazla göstereceğiz. Bu sürecin bir an önce bitmesi için taleplerimizi dile getiriyoruz. Sizin kazancınız bütün işçi sınıfının kazancıdır” diye konuştu.

Birlikte kazanacağız

Ardından konuşan HDP milletvekili Züleyha Gülüm, işçilerin söylenmesi gereken her şeyi dile getirdiğini söyleyerek, “Bu dönem işçi sınıfına yönelik çok ciddi bir saldırı dalgası var. Ekonomik krizin yükünü işçilerin üstüne yıkmaya çalışıyorlar. Sizde bu anlamda buna karşı da topyekün bir direnişin parçası olarak direniyorsunuz. Bir arada olmak örgütlü olmak bu dönemde çok kıymetli, yalnız olduğumuzda maalesef kendi istediklerini bize kabul ettiriyorlar. Birlikte başaracağız, birlikte kazanacağız” dedi.

HABER MERKEZİ

 

EN SON EKLENENLER