Ordu muhtıra verdi, Paşinyan ‘darbe’ dedi

Ermenistan ordusu, Başbakan Paşinyan’a istifa çağrısında bulundu. Ülkede bir darbe girişimi olduğunu söyleyen Paşinyan ise genelkurmay başkanını görevden aldığını duyurarak sokağa çıkma çağrısı yaptı

Azerbaycan’la yaşanan altı haftalık savaşın sonucunda Dağlık Karabağ’daki bölgelerin büyük kısmından çekilmesi nedeniyle protestolarla karşılaşan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’da ordudan istifa çağrısı geldi.

Rus haber ajansı Interfax, Ermenistan ordusunun yazılı bir açıklama yayınlayarak Paşinyan ve hükümetine istifa çağrısı yaptığını duyurdu. Ordunun bidirisinde, “Ermenistan silahlı kuvvetleri, Başbakan ve Ermenistan Cumhuriyeti hükümetinin istifasını talep ediyor, aynı zamanda Anavatanı savunurken çocukları ölen insanlara karşı güç kullanmaktan kaçınmaları için uyarıda bulunuyor” denildi.

Karşı koyma çağrısı

Paşinyan, muhtıra hakkındaki ilk açıklamasında istifa çağrısını reddederek “Ülkede bir darbe girişimi var” dedi. Facebook üzerinden açıklama yapan Ermenistan Başbakanı, destekçilerine Erivan’da toplanıp darbe girişimine karşı koyma çağrısı yaptı. Interfax ajansı son olarak, Paşinyan’ın genelkurmay başkanını kovduğunu duyurdu.

ERİVAN

EN SON EKLENENLER