Polis işkencesine maruz kalan çocukların davası ertelendi

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi’nde 15 Şubat 2019 tarihinde gözaltına alınan ve işkenceye uğrayan Ö.S. (14), Ş.Y. (16) ve O.D.’nin (17) yargılandığı davanın ilk duruşması ertelendi

Van’ın İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi’nde 15 Şubat 2019 tarihinde gözaltına alınan ve işkenceye uğrayan Ö.S. (14), Ş.Y. (16) ve O.D.’nin (17) yargılandığı davanın ilk duruşması Van 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Hakkında “tehlikeli maddeleri izinsiz bulundurma veya el değiştirme”, “görevi yaptırmamak için direnme”, “hakaret”, “örgüt üyesi olmak”, “örgüt propagandası yapmak” ve “trafik güvenliğini tehlikeye sokmak” suçlamalarıyla çocuklar hakkında 10 yıldan 26 yıla kadar ceza isteniyor. Duruşmaya tutuksuz yargılanan 3 çocuk ve avukatlar Naci Duman ile Hülya Gökhan katıldı.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmada ilk olarak konuşan O.D., olayla bir ilgisinin olmadığını söyledi. O.D., “Eve gidiyordum. Olayların olduğu yer evimle aynı yerde. Eve gittiğim sırada olaylar cereyan etti. Beni de o sırada gözaltına aldılar. Suçsuzum beraatımı istiyorum” dedi.

Ş.Y. ve Ö.S. ise emniyetteki ifadelerini tekrarladıklarını belirterek, beraatlarını istedi.

Beraat talep edildi

O.D.’nin avukatı Naci Duman, “Dosyada toplanan bilgi ve belgelerde müvekkilimin herhangi bir parmak izinin çıkmadığı raporlarla da ortaya çıkmıştır. İddianamede iddia edilen olaylar esnasında TOMA ve zırhlı araçlarla çekilen kamera görüntülerinde de müvekkilime ait görüntülerin çıkmadığı dosyadaki bilgi ve belgelerle sabittir. Müvekkilim hakkın da beraat talep ediyorum” dedi.

Savunmaların ardından mahkeme heyeti, eksik hususların giderilmesini isteyerek, duruşmayı 29 Haziran tarihine erteledi.

VAN

EN SON EKLENENLER