‘Sivas Katliamı’nı lanetleyenlere dava açmak katliamcı zihniyetin ürünüdür’

HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu, Ankara’da 2 Temmuz 2020 yılında Sivas Madımak Katliamı’nda yaşamını yitirenleri anmak isteyenlere yönelik açılan davaya ilişkin Meclis’te konuştu. Kenanoğlu, Sivas Madımak Katliamını lanetlemek ve mağdurları anmak isteyenlere dava açmak da aynı katliamcı zihniyetinin bir ürünüdür” dedi.

2 Temmuz 1993’te yapılan Sivas Madımak Katliamı protestosu nedeniyle gözaltına alınıp ardından haklarında dava açılan 8 Alevi yurttaşa HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu’ndan da destek geldi.

Ali Kenanoğlu, yargılamaya dair Meclis genel kurulunda söz alarak konuşma yaptı ve şunları kaydetti:

“Ankara ikinci Asliye Ceza Mahkemesi’nde bir dava görüldü. Bu dava Sivas Madımak Katliamı’nın yıldönümünde 2 Temmuz 2020’de Ankara’da anma yapmak isteyen yurttaşların yargılandığı bir davadır. Sivas Madımak Katliamı insanlık tarihinin gördüğü, tarihe damgasını vuran bir vahşettir. Bu vahşet binlerce insanın gözleri önünde Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi ile 33 canın katledildiği bir insanlık ayıbıdır. Bu insanlık ayıbını lanetlemek, insanlık görevidir. Sivas Madımak Katliamı’nı lanetlemek ve mağdurları anmak isteyenlere dava açmak da aynı katliamcı zihniyetinin bir ürünüdür. Bu zihniyeti lanetliyoruz. Madımak Katliamını lanetliyor, katledilen canları saygı ve sevgi ile anıyorum.”

PİRHA/ ANKARA

EN SON EKLENENLER