Cizre’de 8 Mart etkinliği: Kadın dengbêj divanı kuruldu

TJA, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cizre’de Dengbêj divanı düzenledi. Divanda konuşan TJA aktivisti Emine İnan, tüm kadınları 8 Mart’ta alanlara davet etti

Tevgera Jinên Azad (TJA), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cizre ilçe binasında dengbêj divanı düzenledi. Etkinliğe HDP Şırnak il ve İdil ilçe yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kadın ulusal kıyafetleri ile katıldı.

Programda konuşan TJA aktivisti Emine İnan, kadınların 8 Mart’ını kutladı. Bu yıl ki 8 Mart’ta gereken mesajı vereceklerini söyleyen İnan, “Bizim bu yıl ki 8 Mart’ta umudumuz kadın katliamların son bulması ve tecridin kaldırılmasıdır. Bizler bu mesajlarımızı her alanda duyuruyoruz. Biz kadınlar hiçbir zaman baskılar karşısında sessiz kalmadık. Rozaların ve Sêvelerin mücadelesini biz kadınlar sürdürüyoruz. Bu mücadele yolunda büyük bedeller verildi. Birçok  kadın arkadaşımız bu yolda yaşamını yitirdi. Birçok kadın evde ve sokakta katledildi. Bizler her sokakta 8 Mart’ın önemi üzerine kadınlarla buluşuyoruz” dedi.

8 Mart’ta alanlara davet

JinNews’te yer alan habere göre, 2015-2016 Cizre’de ilan edilen sokağa çıkma yasağına dikkat çeken İnan, bu yasak sırasında yaşanan katliamı hiçbir zaman unutmadıklarının altını çizdi. İnan unutmanın ihanet olduğuna işaret ederek, “Bu süreçte Şırnak, İdil, Cizre ve Silopi’de derin yaralar açıldı. Bu yolda mücadele veren kadınlar halkı için kalkan oldu. Kimliklerine, dillerine ve kadın kimliğine sahip çıktılar. Bundan kaynaklı bu yolda mücadele veren kadınlara verdiğimiz mücadele sözünü sonuna kadar sürdüreceğiz. Bizler 8 Mart’ta alanlarda olacağız ve sesimizi yükselteceğiz. 8 Mart’ta sokaklar kadınların sesi ile inleyecek. Tüm kadınları 8 Mart’ta alanlara davet ediyoruz” çağrısında bulundu.

Program dengbêj kadınların söylediği klamlar ve çekilen halaylarla son buldu.

CİZRE

EN SON EKLENENLER