Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu, sertifikalı eğitim programlarını başlattı

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Eşit Başkanı Hüseyin Mat, Artakademie’nin düzenlediği Sertifikalı Eğitim Programlarını duyurdu. Sertifikaların Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu tarafından onaylı olduğu belirtildi.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Eşit Başkanı Hüseyin Mat, Artakademie’nin düzenlediği Sertifikalı Eğitim Programlarını duyurdu.

Duyuruda, sertifikaların ArtAkademie ve işbirliği ortağı olan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu tarafından onaylı olduğu belirtildi.

Eğitim programlarında hedefler şu şekilde belirtildi:

“Akademik alanda: Kaliteli öğretmenlerin yetiştirilmesi, üniversiteye giriş için niteliksel hazırlık, eğitimli çalışanlarımız ile yeni akademik alanların ve eğitim sistemlerinin geliştirilmesi.Pratik alanda: Profesyonel ve amatör müzisyenleri bir araya getirerek merkezi bir orkestra kurulması, orkestra müziğine ek olarak, solistik gelişimin de desteklenmesidir, yaratıcılık kapsamında doğaçlama ve beste vb. deneyimlerin seslendirilmesi (orkestrasyon)”

Eğitim programı çerçevesinde etnomüzikoloji, kompozisyon, şan, kayıt vb. atölye çalışmalarının planlanlandığı belirtilen duyuruda, Bağlama ve Koro Sertifika Programı’na katılımın herhangi bir ön bilgi gerektirmediği ve eğitimin ilk gününde bir yerleştirme sınavı yapılacağı ifade edildi.

EĞİTİMİN İÇERİĞİ

Duyuruya şöyle devam edildi:

“Müzik Teorisi: Genel müzik teorisi, makam bilgisi, aralıklar, akorlar, kadanslar, ritmik ve melodik dikte, işitme -bağlama. Modern ve geleneksel çalım teknikleri, geleneksel ve modern repertuar, deşifre -Koro. Şan eğitimi, çok seslilik, sesi kullanma teknikleri, deşifre.”

Orkestra: Yaratıcılık ve Pedagoji Sertifika Programı’na katılım için müzik teorisi ve bağlama bilgisinin aranmadığı ifade edildi. Sınav 28 Mart 2021’de sözlü olarak gerçekleşeceği ve 2020/21 sertifika kursu mezunlarının sözlü sınavdan muaf olacakları duyuruldu.

Yaratıcılık/Bestecilik: Doğaçlama ve Yaratıcılık teknikleri, farklı form ve stillerde beste yapımı, solo Bağlama, bağlama topluluğu, bağlama-ses için beste yapımı, Film, tiyatro ve edebiyat okumaları için beste yapımı

Pedagoji: Müzik pedagojisine bilimsel bakış (öğrenme ve uygulama, bilgi çeşitleri, motivasyon, müziği deneyimleme..), (müzik) pedagojisi tarihi, sorunlar ve olası çözümler, girişimler ve pratiğe yönlendirme.”

Duyuru da Bağlama-Koro eğitim programlarının çevrimiçi olarak da sunulduğu ifade edildi. Kurs içeriği aynı olup ancak topluluk-orkestra derslerinin online yapılmayacağı belirtildi.

PİRHA/ ALMANYA

 

EN SON EKLENENLER