Annelerin tutuklanması protesto edildi

İstanbul Barış Anneleri İnisiyatifi, Amed’de 27 Şubat’taki siyasi soykırım operasyonlarında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) üyesi Meryem Soylu (79) ve Hatun Aslan’ın (71) serbest bırakılmasını istedi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağcılar ilçe binasında yapılan eyleme çok sayıda Barış Annesi katıldı.

‘SAVAŞ AYNI ZAMANDA KADIN KATLİAMIDIR’

Açıklamayı Barış Annesi Güler Buğdaycı yaptı.

Buğdaycı, 20 yılı aşkındır barış mücadelesi yürüttüklerini söyleyerek, “Bizler anneler olarak barışın geleceğine inanıyoruz. Bunun için de mücadele ediyoruz. Savaş annelerin gözyaşı anlamına geliyor. Savaş kadın üzerindeki baskı ve katliam anlamına geliyor. Anneler bu yüzden barışı savunuyor” dedi.

AKP-MHP iktidarının savaş hazırlığı yaptığını belirten Buğdaycı, Soylu ve Aslan’ın 70 yaş üzerinde olduğunu hatırlatarak, barış mücadelesi yürüten annelerin tutuklanmasını kınadı. Buğdaycı, “Onların sözü barış içindi. Ama barış istedikleri için bugün cezaevlerindeler. Yaşları 70’in üzerindedir. Kimsenin evinden çıkmasına izin verilmediği hastalığın bu kadar yayıldığı bir süreçte barış istedikleri için iki anne tutuklandı. Bir çok hastalığı olan annelerin serbest bırakılmasını istiyoruz. Tüm vicdan sahiplerine de sesleniyoruz bizlere ses olsunlar. Yoksa anneler milyonlar olup alanlara çıkacaklar. Bize tutuklamayı reva gören zihniyeti lanetliyoruz” şeklinde konuştu.

EN SON EKLENENLER