MEBYA-DER operasyonlarında 2 kişi daha tutuklandı

MEBYA-DER’e yapılan operasyonlar kapsamında mahkemeye çıkarılan Hacice Güneş ve Muzaffer Ulaş tutuklanırken, Tahir Gül adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı

Diyarbakır Başsavcılığı tarafından 27 Şubat tarihinde yürütülen soruşturma kapsamında aralarında MEBYA-DER eşbaşkan ve yöneticilerinin bulunduğu 14 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Diyarbakır İl Yöneticisi Hacice Güneş ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan MEYA-DER Yöneticisi Muzaffer Ulaş ve DBP Bağlar İlçe Yöneticisi Tahir Gül emniyetteki işlemlerinin ardından akşam saatlerinde adliyeye getirildi. “Örgüt üyesi olma” iddiasıyla savcılığa çıkarılan Güneş, Ulaş ve Gül tutuklanma talebiyle 3’üncü Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Mahkeme, Güneş ve Ulaş’ı aynı iddialarla tutuklarken; Gül’ü, adli kontrol şartı ile serbest bıraktı.

4’e çıktı

Güneş ve Ulaş’ın tutuklanması ile beraber operasyon kapsamında sayısı 4’e çıkarken, 2 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Tutuklananlar arasında MEBYA-DER yöneticileri olan 79 yaşındaki Meryem Soylu ve 71 yaşındaki Hatun Aslan 2 Mart tarihinde de aynı gerekçelerle tutuklanmıştı.

20 kişi gözaltında

MEBYA-DER eşbaşkanları olan Şeyhmus Karadağ ile Yüksel Almas üye ve yöneticileri Zeki Dağ, Sait Börta, Mehmet Nur Savaş, Mehmet Yıldız, Fehim Azak, Halime Topuz, Aziz Ölçen, Ayşe Tutmaz, Yıldız Damla, Aysel Pehlivan, Mevlüde Gündüz, Hülya Vuran ve Ayşe Çelikbilek, HDP Sur ilçe eski yöneticisi Murat Üzgün, HDP il eski yöneticisi Hafiz Işık, HDP Kayapınar İlçe Eşbaşkanı Hanım Altındağ, Dicle Belediyesi eski Başkanı Mustafa Uyguner ve ismi öğrenilemeyen bir kişi ile birlikte 20 kişinin gözaltında olduğu belirtildi.

DİYARBAKIR

EN SON EKLENENLER