Beyaz Saray Sözcüsü Psak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmek istediği Başkan Biden ile ilgili olarak, ‘Biden, gelecek hafta ve aylarda bu görüşmeleri yapacaktır. Bir noktada Erdoğan ile de görüşeceğinden eminim’ dedi
Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında, ABD Başkanı Joe Biden’ın neden hala AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmediğine ilişkin soruyu yanıtladı.
Biden’ın hala araması gereken birçok dünya lideri olduğunu söyleyen Psaki, “Biden, gelecek hafta ve aylarda bu görüşmeleri yapacaktır. Bir noktada Erdoğan ile de görüşeceğinden eminim” dedi.
Türkiye genel olarak Beyaz Saray’da yapılan görev değişikliğinin ardından ilk aranan ülkeler arasında yer alırken, Biden göreve başlamasının üzerinden yaklaşık 50 gün geçmesine karşın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iletişim kurmadı.
Erdoğan tebrik etmişti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’de başkanlık seçimini kazanan Biden’a tebrik mesajı göndermiş, “Ülkelerimiz arasındaki güçlü iş birliği ve müttefiklik bağının bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de dünya barışına hayati katkılar sunmaya devam edeceğine inanıyorum” demişti.
HABER MERKEZİ