Migros’ta kadın işçiler 8 Mart’a hazırlanıyor

DGD-Sen’e üye oldukları gerekçesiyle ücretsiz izne gönderilen ardından da Kod 29 ile işten çıkarılan Migros depo işçisi kadınlar, 8 Mart’ı direnişle karşılayacak. 

Kocaeli’nin Çayırova ilçesinde bulunan Migros deposu işçileri, salgına karşı alınmayan önlemler ve uzun çalışma koşulları nedeniyle, Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası’na (DGD-Sen) üye oldukları için ücretsiz izne çıkarıldı. Buna karşı direnişe geçince de 52’nci günde Kod 29 (Ahlak ve iyi niyet kurallarına aykırı davranış) gerekçesiyle işten çıkarıldılar.

Hem Çayırova’da bulunan depo önünde hem de şirketin merkezinin bulunduğu İstanbul’un Ümraniye ilçesinde bulunan Anadolu Grup müdürlüğü önünde 61 gündür eylemde olan işçiler, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne de direnerek girecek.

İşçilerden Şeyma Nur Kılınçlı, haklarını almak için direndiklerini ve bu nedenle işverenlerin kendilerini Kod 29 ile işten çıkardığını söyledi. “Orada çalışırken ahlaksız değildik de direnince mi ahlaksız olduk” diye tepki gösteren Kılınçlı, “Bizi öyle ya da böyle tanıyacak. Tanımak zorunda. Biz hiçbir şeye boyun eğmedik ona da boyun eğmeyeceğiz. Bizi Kod 29’dan atması korkutmaz” diye ifade etti.

Daha çok korkacaklar

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün işverenlerin korkulu rüyası olacağını söyleyen Kılınçlı, “Hakkımızı yedirmemek için bizler sendikaya üye olduk. 8 Mart yaklaştı. Eminim ki işverenlerin korkusu 8 Mart’ta kat ve kat artacaktır. Bizi diğer kadın arkadaşlarla burada direnirken görünce onlar daha da çok korkacaklar. Biz kadınız. Tacizci amirler orada olduğu, iş şartları düzelmediği sürece biz orada çalışmayız” ifadelerini kullanarak, direnerek kazanacaklarını belirtti.

Muhatap bulamıyoruz

Migros Depo İşçisi Gülhan Albayrak da, sorunlarını anlattıklarını ancak muhatap bulamadıklarını söyledi. Kendisine engel olan polislere de tepki gösteren Albayrak, “Ne yazık ki yanımızda duracaklarına karşımızda duruyorlar. Burada hakkı hukuku savunuyorsak bizim yanımızda olmak zorundalar karşımızda değil. Onlar yeminlerini işverenleri korumak için etmediler. Ama onları da yeneriz. Yeter ki bir olalım” dedi.

Albayrak, sabah 11’den akşam 17’ye kadar Anadolu Gurubu Müdürlüğü önünde eylemde olduklarını ifade ederek, tüm kurum ve siyasi partilere çağrı da bulunarak, “Neler yaşadığımızı bizzat eylem alanına gelip görün” diye belirtti.

İSTANBUL

EN SON EKLENENLER