Kanser hastası yaşlı çift aylardır hastaneye gidemiyor

Bingöl’ün Karlıova ilçesi köylerinde yaşayan ilik kanseri hastası yaşlı 2 kişi, aylardır kapalı olan yollar nedeniyle hastaneye gidemiyor

Bingöl’ün Karlıova ilçesi Kayapınar köyü Kavakan mezrası yolları, kar nedeniyle 3 aydır kapalı durumda. Kar kalınlığının yer yer 50-60 santimetreye ulaştığı mezrada, aylardır açılmayan yol nedeniyle hastaların tedavileri aksıyor. Tedavilerinin aksamaması için bazı yurttaşlar tedavi seanslarını kaçırmamak için hastalıkları ve ilerleyen yaşlarına rağmen çetin koşullarda yaya bir şekilde hastaneye gitmek zorunda kalıyor.

Erzurum’a geçmeye çalışıyorlar

Mezrada yaşayan ve kemik iliği hastası olan Avni Temur (70) ve İpek Teymur (65), iki haftada bir yapılması gereken tedavilerini yapamıyor. Karlıova’dan Erzurum’a geçmeye çalışan çift, yolların kapalı olmasından kaynaklı yürüyerek Erzurum’a geçebilecekleri en yakın noktaya ulaşmaya çalışıyor. Köylüler, yaşlı ve hasta çiftin zorlu yolculuğunu kayıt altına alarak, seslerini duyurmaya çalıştı.

3 kilometre yol yürümek zorundalar

Konuya ilişkin bilgi veren mezra sakinlerinden Sabit Gürgen, kış aylarının başlamasıyla mezrada mahsur kaldıklarını söyledi. Yaşlı çiftin iliklerini güçlendirmek için iğne yapması gerektiğinin altını çizen Gürgen, bu nedenle 3 kilometre yol yürümek zorunda kaldıklarını ifade etti. Mezradaki yurttaşların temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çektiğini dile getiren Gürgen, yurttaşların perişan halde olduklarını anlattı.

Yollar açılsın

Hava şartlarının düzeldiğini ve çığ tehlikesinin olmadığını ifade eden Gürgen, buna rağmen yol açma çalışmalarının yapılmadığını aktardı. Kar küreme araçlarının yarım saat çalışması halinde yolların açılabileceğini söyleyen Gürgen, yolların bir an önce açılmasını istedi.

BİNGÖL

EN SON EKLENENLER