AABK Eşit Başkanlarından çağrı: İngiltere’de nüfus sayımında ‘Alevi’ yazdırın

Aleviler için bir dönüm noktası olacak İngiltere nüfus sayımlarına kısa bir süre kala destek mesajı yollayan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Eşit Başkanları Hüseyin Mat ve Nevin Kamilağaoğlu, formlarda bulunan inanç bölümüne ‘Alevi’ yazdırılması çağrısında bulundular. 

21 Mart tarihinde İngiltere’de gerçekleşecek nüfus sayımı ile yeni bir döneme giren Alevilerin-Aleviliğin Britanya’da tanınması, kamu tüzel kişiliğinin her alanda uygulanması, diğer inançlarla eşit haklara sahip olması Britanya Parlamentosu’nun gündemine girecek.

İngiltere nüfus sayımları öncesinde destek mesajı yayınlayan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) Eşit Başkanları Hüseyin Mat ve Nevin Kamilağaoğlu, Alevilerin kimlik mücadelesinde önemli bir yeri olan bu sayımlarda inanç kısmına Alevi yazdırılması çağrısında bulundular.

“İNANÇ KISMINA ALEVİ YAZDIRMAK KİMLİK MÜCADELESİNİN ÖNEMLİ ADIMI”

İngiltere’de gerçekleşecek nüfus sayımlarının Alevi kimlik mücadelesinde önemli bir adım olduğuna vurguda bulunan AABK Eşit Başkanı Hüseyin Mat, “Britanya’da Mart ayı içerisinde nüfus sayımı gerçekleştirilecek. Bütün canlara ricamızdır; lütfen nüfus sayımına katılın. Özellikle inançlar kısmında bulunan yere özellikle Alevi yazılmalı. Yıllarca yaşadığımız katliam, inkar politikaları karşısında bir kimlik mücadelesi veriyoruz. Bu nedenle Britanya’da yapılacak nüfus sayımında inançlar kısmına Alevi yazdırmak kimlik mücadelesinin önemli adımlarından biridir. Kimliğimiz bizim onurumuzdur ve onurumuzu yaşatmaya ısrarla devam edeceğiz” diye konuştu.

AABK Eşit Başkanı Nevin Kamilağaoğlu da demokrasi ve kimlik mücadelesi veren Alevi toplumunun sayımlarda inanç kısmına Alevi yazdırmaları çağrısında bulundu.

Kamilağaoğlu, “Türkiye’deki Aleviler binlerce yıldır katliamlardan geçmelerine rağmen yine de hak mücadelesi veriyor. Yine eşit yurttaşlık ve demokrasi mücadelesi veriyor. Britanya’da da her 10 yılda bir nüfus sayımı oluyor. Özellikle kimlik ve inanç kısmına Aleviliğin yazılması ve böyle geçmesini istiyoruz” dedi.

PİRHA/İSTANBUL

EN SON EKLENENLER