Kılıçkaya’dan İngiltere’deki Alevilere çağrı: Sayımda inanç hanenize ‘Alevi’ yazdırın

Britanya’da 40 yıldır yaşamlarını sürdüren Aleviler için 2021 nüfus sayımında, inanç hanesinde görünür olmasına dönük kampanyalar devam ediyor. AABK Genel Sekreteri Erdal Kılıçkaya da İngiltere’deki nüfus sayımı için Alevilere çağrıda bulundu.

Her 10 yılda bir Britanya genelinde yapılan nüfus sayımı (Census), 21 Mart 2021’de yine gerçekleşecek.

Birleşik Krallık’ı oluşturan İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda’da 21 Mart 2021’de nüfus sayımı yapılacak. 10 yılda bir gerçekleştirilen sayım, bu yıl ilk kez internet üzerinden doldurulacak formlarla yapılacak.

Census’da nüfus sayımı ile birlikte, kişilerin inançları, etnik kökeni ve lisanı da sorulacak, inanç kısmında ‘Alevi’ seçeneği de bulunacak. Britanya’da her on yılda bir yapılan nüfus sayımında Aleviler de görünür olmak istiyor.

Sayımdan sorumlu kuruluş Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), çoğu haneye kişiye özel kodlar bulunan mektuplar yollayacak ve bu kodlarla www.census.gov.uk internet adresinde erişilebilecek formlar doldurulacak.

Britanya Alevi Federasyonu Britanya’da 40 yıldır yaşamlarını sürdüren Aleviler için 2021 nüfus sayımında, inanç hanesinde görünür olma talebi ile kampanya kapsamında şöyle diyor:

“Nüfus sayımları Britanya’da her on yılda bir gerçekleşmektedir ve yasal olarak katılım zorunludur.  Bu ülkede yaşayan tüm insanların etnik kökeni, cinsiyeti, konuştuğu diller, eğitim durumu, medeni hali ve inancı gibi konularda istatistiklerin yapılabilmesi ve kamu yatırımlarının ihtiyaçlara göre yönlendirilmesi için nüfus sayımı sonuçları kullanılmaktadır.

2021 online nüfus sayımı formlarında inanç-din hanesinde Alevilik seçeneği yer alacaktır. İnançlar listesinde diğer seçeneğinin altına ALE harfleri yazıldığında dahi Alevi seçeneği görülecektir. Online formlar, cep telefonu, bilgisayar ya da tablet’ten doldurulabilir. Basılı formlarda diğer seçeneği işaretlenerek ALEVİ kelimesi yazılabilecektir. Aleviler vardır, Alevilik haktır.”

Avrupa Alevi Bektaşi Konfederasyonu (AABK) Genel Sekreteri Erdal Kılıçkaya da İngiltere nüfus sayımları için Alevilere çağrıda bulundu.

“TARİHİ SORUMLULUĞUNUZU ÜSTLENİN VE İNANÇ HANESİNE ALEVİ YAZIN”

Kılıçkaya, “Britanya da yaşayan Alevilere ve Alevi dostlarınadır” diyerek şunları dile getirdi:

“Britanya Alevi Birlikleri Federasyonu‘nun başlatmış olduğu kampanyaya bir fiil katılarak destek olmaya davet ediyorum. Benim de öğrencilik yıllarımda Writing, Manchester ve Londra kentlerinde yaşadım. Britanya’da her on yılda bir yapılan nüfus sayım işlemi şu sıralar Online (çevrimiçi) olarak yapılmakta. Sizlerden ricamız, Britanya genelinde yapılan nüfus sayımında inanç hanesine Alevi yazmanızdır. Gelecek güzel günler için adım atın. Dava insanlık davası ise düşlerinizi yarınlara ertelemek istemiyorsanız, görev başına. Yaşanılabilir bir dünya için bunu yapın, tarihi sorumluluğunuzu üstlenin ve insanlık için çok önemli olan bu görevi yerine getirin ve inanç hanesine Alevi yazın.”

(HABER MERKEZİ)

EN SON EKLENENLER