Erbil: Gergerlioğlu şahsında siyasete ve demokrasiye darbe yapılmıştır

Britanya Alevi Federasyonu Genel Başkanı İsrafil Erbil, Gergerlioğlu hakkında verilen kararın hukuksuz olduğunu ifade ederek, “Gergerlioğlu’na yapılan zulüm ve haksızlık tüm insanların iradesine yapılmıştır. HDP şahsında siyasete, demokrasiye, hukuka yapılmıştır” dedi.

Demokratik Güç Birliği Britanya bileşenlerinin, vekilliği düşürülen HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu için gerçekleştirdiği toplantıda konuşan Britanya Alevi Federasyonu (BAF) Genel Başkanı İsrafil Erbil, Gergerlioğlu ve HDP şahsında siyasete, demokrasiye ve hukuka bir kez daha darbe yapıldığını ifade etti.

“HDP ŞAHSINDA SİYASETE, DEMOKRASİYE VE HUKUKA YAPILMIŞTIR”

Erbil, ayrıca bu hukuksuzluk karşısında muhalefetin, sendikaların, sivil toplum örgütlerinin dayanışma duygusu göstermesinin umut verici olduğunu dile getirdi.

Bir arada olarak mücadele etmekten başka bir şansın olmadığına vurguda bulunan Erbil,  şöyle devam etti:

“Gergerlioğlu’na yapılan zulüm ve haksızlık tüm insanların iradesine yapılmıştır. HDP şahsında siyasete, demokrasiye, hukuka yapılmıştır. Britanya’da faaliyet gösteren kurumlarımız ve cümle canlar olarak AKP-MHP faşizmini bu topraklardan kınıyoruz. Fakat gördüğümüz ve umut beslediğimiz başka bir gelişme var. Gergerlioğlu’na yapılan bu faşizme karşı muhalefetten, sendikalardan, sivil toplum örgütlerinden dayanışma bizi umutlandırıyor. O nedenle faşizmin karşısında bir arada olmak, başka bir çaremizin olmadığının adıdır. Aleviler ile Kürtler başta olmak üzere o topraklarda zulme uğrayan, demokratik olmayan bir takım hareketlerle hakları elinden alınan tüm halkların, bireylerin, ailelerin yanındayız. Bu mücadelenin sonuna kadar devam edeceğini, haksızlığa uğrayan hiç bir mazlumun asla yalnız olmadığını ve tabi Gergerlioğlu’nun yalnız olmadığını ifade etmek istiyoruz.”

PİRHA/İSTANBUL

 

EN SON EKLENENLER