Malatya, Maraş ve Adıyaman ve Antalya’da Newroz coşku ile kutlandı

“Newroz ateşiyle direnelim, özgürleşelim” şiarıyla Maraş’ta Celal Doğan parkında, Malatya’da ise 100. yıl meydanında Newroz coşkuyla kutlandı.

Maraş’ta “Newroz ateşiyle direnelim, özgürleşelim” şiarıyla Celal Doğan parkında yapılan Newroz coşkuyla kutlandı. Maraş’ta ki Newroz’a HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı İlknur Birol katıldı.

Malatya’da ise 100. yıl meydanında kutlanan Newroz’a Çağdaş Gazeteciler Derneği, Türkiye İşçi Partisi, İHD, HDP, EMEP, CHP, ÖDP ve Pir Sultan Kültür Derneği katıldı. Açıklamaların ardından, Newroz ateşi yakılıp, halaylar çekildi.

“NEWROZ EŞİT YAŞAMAK İSTEYEN HALKLARIN İSYAN GÜNÜDÜR”

Newroz’un baskı altında olanların, özgürlüğünü yitirmiş olanların ben halkım ben de varım dediği gün olduğunu söyleyen HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı İlknur Birol, “Dağın başındaki kötülük timsali yoksul, emekçi ama onurlu bir yaşamı isteyen Kawa’nın isyanı ve başarısıdır. 21. yüzyılda nefes almamızı bile yasaklamak isteyen bu yüzyılda onurlu ve eşit yaşamak isteyen halkların isyanının günüdür. O yüzden Newroz ateşi yandığında soğuklar biter, bahar gelir doğa canlanır” dedi.

HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen, “Demokratik bir yönetimde sizlerde bunun hesabını vereceksiniz. Biz bu ülkede tüm kaynaklarımızı demokratik biçimde, halka hizmet olarak harcanmasını istiyoruz. Hepinizin Newroz’unu kutluyorum” dedi.

MALATYA

Malatya’da Newroz Bayramı Emeksiz Meydanı’nda kutlandı. Meydana çıkan yollar otobüslerle bariyer oluşturularak trafiğe kapatılırken, alana girişlerde polis arama yaptı. HES kodlarıyla alana alınan yurttaşlar, programa bir saat kala alana gelmeye başladı. Arama noktasından sarı kırmızı yeşil şal ile geçmek isteyen İkbal Yalçınkaya ve 10 yaşındaki kızının alana girmesi polisler tarafından engellendi. Şala el koyan polisler, Yalçınkaya ve kızı girişte bir süre alıkonulduktan sonra gözaltına alındı. Yalçınkaya ve kızı İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube’ye götürülüp alınan ifadelerinden sonra serbest bırakıldı.

EN SON EKLENENLER