HDP’li kadınlar, AKPM Başkanı ile görüştü

HDP Kadın Diplomasi Komisyonu, AKPM Başkanı Petra Bayer ile online toplantıda bir araya geldi. Toplantıda şu isimler yer aldı:

“HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, HDP Kadın Diplomasi Komisyonu Sözcüsü ve Ortadoğu Masası Eşsözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP Dış İlişkiler Komisyonu Eşsözcüsü Feleknas Uca, HDP milletvekilleri ile Kadın Meclisi üyeleri Avrupa Konseyi Eşitlik ve Ayrımcılığın Önlenmesi Komisyonu (AKPM) Başkanı Petra Bayer, Avrupa Sosyalistler Partisi Kadın Sözcüsü Zita Gurmai, İsveç Sol Parti Milletvekili Kadın Eşitlik Komisyon Üyesi Jallow Malcolm, Avrupa Sosyalistler Partisi Başkan Yardımcısı Katrine Skov ve Avrupa Sosyalistler Partisi Yerel Yönetim Üyesi Sanchia Alasia.”

‘DAHA NET TUTUMLA GERİ ADIM ATTIRABİLİRİZ’

Toplantıya Rosa Kadın Derneği üyeleri ile TJA’lı aktivistler de katıldı. Toplantıda söz alan Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Türk devletinin İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilme kararının dünyadaki kadın düşmanı politikalarından bağımsız ele alınamayacağını söyledi.

 “Daha net bir tutum almamız iktidara İstanbul Sözleşmesi konusunda geri adım attırabilir” diyen Başaran, kadınların ortak hareket etmesinin her zamankinden daha önemli olduğunu dile getirdi.

Rosa Kadın Derneği Üyesi Adalet Kaya ise son 5 yılda kadına şiddetin yoğun bir şekilde arttığını ve İstanbul Sözleşmesi’nin devletin yükümlülüğüne işaret etmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Meclis’teki kadın çalışmalarına değinen HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da, “İstanbul Sözleşmesi’nden biz kadınlar çekilmiş değiliz, yalnızca Erdoğan çekildi” dedi.

GURMAİ: TÜM KADINLAR İÇİN ENDİŞE VERİCİ KARAR

Avrupa Sosyalistler Partisi Kadın Sözcüsü Zita Gurmai de, “Türkiyeli kadınlar ile dayanışma içindeyiz. İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılması kararı tüm dünya kadınları için endişe verici bir karar” ifadelerini kullandı. AKPM Başkanı Petra Bayer de, “Türkiye Avrupa Birliği’nin bir üyesi olmak istiyorsa bunu İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırarak ve milyonlarca seçmeni olan bir siyasi partiyi kapatarak yapamaz” dedi.

İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyi düşünen Avrupa ülkelerinin de bulunduğunun belirtildiği toplantıda, kadınların hep beraber mücadele etmeye devam edeceği mesajı verildi.

EN SON EKLENENLER